Kokoškov nadmudrio Obradovića: Iskustvo De Koloa, kasno buđenje Lojda i poraz Zvezde u Istanbulu

02.10.2020

19:45 >> 19:51

0

Crveno-beli nisu uspeli da naprave iznenađenje protiv Fenerbahčea

Kokoškov nadmudrio Obradovića: Iskustvo De Koloa, kasno buđenje Lojda i poraz Zvezde u Istanbulu
Copyright MN Press

Poraz na početku. Prvi zvaničan meč za Crvenu zvezdu je završen na način na koji nisu želeli. Fenerbahče je u Istanbulu slavio – 77:63 (24:20, 18:10, 15:11, 20:22).

Puleni Saše Obradovića su se dobro držali do sredine druge deonice, potom su usledile muke u napadu, nekoliko karakterističnih poteza Nanda De Koloa, razigranost bivšeg plejmejkera srpskog tima Lorenca Brauna i kasno buđenje glavnog poentera Džordana Lojda.

Sve to zajedno je doprinelo da crveno-beli ne naprave iznenađenje na startu elitnog evropskog takmičenja. Sledeći rival biće im Baskonija, a pre toga ih očekuje meč sa Cibonom u Zagrebu u okviru ABA lige.

Zvezda je dobro počela meč, Hol je bio glavni poenter na startu, sve je funkcionisalo dosta dobro do momenta dok se nije razigrao Dikson u samoj završnici, ali je i pored toga srpski tim imao pristojan zaostatak u prvoj deonici (24:20).

Međutim, veliki problem za crveno-bele bio je izostanak poena prvog poentera Džordana Lojda. Krenule su muke u napadu, De Kolo je uveo Voldena u problem sa faulovima, a podatak da Zvezda više od četiri minuta nije postigla koš dovoljno govori. Kada se na to doda da je Lojd dao samo jedan koš u prvih 20 minuta i da su se previše oslanjali na šut za tri poena (4/17 za tri, 8/13 za dva) ne čudi što je Obradović bio vidno ljut na poluvremenu (42:30).

Nisu se stvari promenile u drugom delu, Zvezda nije uspevala da pronađe put do koša, Fenerbahče je iskusno uvećavao razliku koja je u trećoj deonici iznosila i maksimalnih „+20“ (55:35). Nije im Obradović dozvolio da se predaju.

Usledila je serija od 5:0 na početku poslednjeg kvartala, zaostatak je spušten (57:46), ali kada je trebalo dodatno da se smanji i da se pripreti protivniku Zvezda je ponovo imala muke u napadu. Zakucavanje Veselog posle ukradene lopte je bio i definitivan znak da je sve gotovo (62:48).

FENERBAHČE: Hamilton, Braun 17, Mahmutoglu 2, Biberović, De Kolo 12 (7as), Pjer 3, Bartel 5, Veseli 8 (8sk), Edi 5, Dikson 11, Duverioglu 1, Ulanovas 13

ZVEZDA: Hol 12, Volden 9 (5izg. l, 3as), Lojd 15 (5 izg.l, 4as), Davidovac 5, Lazić, Rit 4 (4sk), Radanov, Dobrić 6 (4sk), Simonović, Kuridža 5 (4sk), Simanić, Kuzmić 7 (7sk)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike