Mihailo Pavićević priznao da je privilegovan, pa se dotakao večitog derbija: Evroliga kaže to ima samo u Evropi, ja ih ispravljam!

11.12.2022

07:39

0

Trener Barana iskren kao i uvek

Mihailo Pavićević priznao da je privilegovan, pa se dotakao večitog derbija: Evroliga kaže to ima samo u Evropi, ja ih ispravljam!
Mihailo Pavićević - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su savladali ekipu Mornara iz Bara, u 10. kolu ABA Lige rezultatom 93:77, a nakon meča, na konferenciji za medije, potpuno iskreno je govorio i trener gostujuće ekipe Mihailo Pavićević.

Crveno-beli su stigli do osme pobede, na čemu im je trener Mornara, Mihailo Pavićević čestitao, dok je njegov tim sada na skoru 4-6.

- Čestitke Zvezdi na više nego zasluženoj pobedi. Čestitke i mojim igračima, naš maksimum ne zavisi od nas, nego od Zvezde. Nemam šta da im zamerim. U nekim periodima igre smo se držali, ali Zvezda ima neosporan kvalitet i za sve su nalazili rešenje. Drago mi je što su neki igrači pokazali bolje lice nego na prethodnim utakmicama. Sve najbolje Zvezdi u nastavku sezone - rekao je Pavićević na početku konferencije za medije, a potom se obratio i treneru crveno-belih:

- Da poželim i sreću najvecem pojačanju Zvezde ove sezone - Dušku Ivanoviću. Znamo se od igračkih dana, on je rođeni pobednik i taj mentalitet je preneo na kompletnu ekipu. U skorije vreme nije zabeleženo da od ekipe koja je bila u žestokom problemu, koja nije dobro izgledala, odjedanput došao i napravio ovakvu seriju. A nije samo serija, nego način na koji ostvaraju pobede - impozantno. O trenerima ne treba mnogo trošiti reci, o njima govore rezultati. Duško gde god da je radio - govorili su rezultati.

Poznato je koliko braća Pavićević znače Mornaru, i klub njima, ali Mihailo prizanje da nije lako održatiti sve pod kontrolom, kao i da on ima izvesne privilegije.

- Ovo pitanje je pravednije bilo postaviti mom bratu. Pomažem koliko mogu, dobro je pitanje. Teško je, svesni smo svoje veličine. Dolazimo iz malog grada, rekao bih da sam ja i ranijih godina uticao na brata da malo prikoči. Nismo mi klub koji može da se juri sa Partizanom, Zvezdom, Budućnosti, Cedevitom… Ove godine smo preokrenuli strategiju, više smo se fokusirali na mlade košarkaše. Tako smo i sa strancima išli. Trebalo je da igramo sa tri rukija, na kraju smo sa dva. Treći nije dosao jer mu baba ima temperaturu. I dalje joj nije splasla. Prošle godine sam imao 1/6 u ABA ligi i ostao sam na klupi samo zato što mi je brat glavni čovek. Dao sam slobodu Raselu i razigrao se. U nekim drugim ekipama gde treneru visi mač sa glave, bilo bi drugačije. Hoću da kažem sa sam privilegovan - istakao je trener, pa se osvrnuo na ponude koje su bile upućene Raselu:

- Jedna od osam ponuda koje su do mene dosle. Od Kine, Rusije, Evrope… nema tajni. Mi nismo klub koji će nekoga sputavati.

Na kraju,  ni večiti derbi nije prošao bez komentara:

- Ko god je bio u Areni treba da bude ponosan. Onakva atmosfera, bogami kompletan događaj na terenu. Imao sam privilegiju da budem na događaju koji će se dugo pamtiti. Evroliga se hvali sa snimcima i kaže ovo ima samo u Evropi, ja bih ispravio i rekao - ovo ima samo u Beogradu - zaključio je Mihailo Pavićević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike