Zvezda dominatno do nove pobede, odlična uvertira pred duplo kolo Evrolige!

10.12.2022

18:37

0

Crveno-beli bez većih problema slavila protiv Mornara sa 93:77

Zvezda dominatno do nove pobede, odlična uvertira pred duplo kolo Evrolige!
Hasan Martin - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su novi trijumf i to bez većih problema slavili protiv Mornara sa 93:77 (25:22, 27:14, 19:26, 22:15) u 10. kolu AdmiralBet Aba lige.

Crveno-beli su tako opravdali ulogu favorita i još jednom pokazali da su u odličnoj formi i da sa velikim samopuzdanjem dočekuje sledeću nedelju kada ih očekuje duplo kolo u Evroligi.

Tako je Duško Ivanović nastavio pobedničku seriju, i od kako je pre mesec dana došao na Mali Kalemegdan, nema poraz. 

Što se tiče same utakmice, od samog početka košarkaši Zvezde su dali do znanja gostima da ih zanima samo pobeda i nijednnog trenutka Mornaru nisu dali nadu da mogu da stignu do senzacije.

Zanimljivo da je Duško Ivanović već posle prvog poluvremena dao svim igračima šansu da izađu na parket, čime su glavni košarkaši imali vremena da se malo više odmore pred važne okršaje u Evroligi. 

Jedino što može da brine Duška Ivanovića je povreda Luke Mitrovića sredinom drugog poluvremena, koji je dobio jak udarac u lice, i posle toga nije ulazio u teren.

Verovatno iz preventive trener Zvezde nije htao da rizikuje sa krilnim centrom crveno-belih.

Sa druge strane, jedino je Rasel bio raspoložen za igru, slobodno se može reći da je bio usamljen u svom timu. 

Meč je završio sa 32 poena, čime je najefikasniji akter večerašnje utakmice.

ZVEZDA: Vildoza 8 (6as), Lazarević, Mitrović 2, Lazić 7, Martin 6 (6sk), Dobrić 10 (5sk), Raduljica 8, Ilić 11 (8sk), Nedović 3 (4sk, 3as), Marković 4 (4as), Topić 8, Bentil 26 (4sk)

MORNAR: Rasel 35 (6/17 za tri, 5as, 3sk), Živanović 7, Pirs, Vranković 4 (4sk), Kovačević 5, Marljukić, Pecarski 8 (11sk), Miković 2, Vujačić 10, Diong 3 (5sk), Vranješ 3, Radetić.

AdmiralBEt Aba liga:

MZT - Borac 73:81

Crvena zvezda - Mornar 93:77

Budućnost - Studentski centar večeras

 

Standings provided by Sofascore

 

 

40. minut - Kraj Zvezda slavila sa 93:77

 

 

 

 

37. minut - Crveno-beli ubacili u veću brzinu, i za samo minut otišli na plus 17 (88:71). Sve ide po planu.

35. minut - Ništa posebno se ne dešava na parketu. Razlika oko deset Zvezda održava i čini se da svako da se ovaj duel što pre završi, jer crveno-bele naredne nedelje očekuje duplo kolo u Evroligi.

32. minut - Simultanku igra Rasel, ali ni to Mornaru ne pomaže da ozbiljnije ugrozi crveno-bele. Ivanović dosta menja i pokušava da osveži svoju ekipu, kako bi bez većih problema priveli meč u svoju korist.  

 

 

Početak četvrte deonice

30. minut - Zvezda treću deonicu završava u svoju korist, ali čini se da su se malo opustili, što su iskoristili gosti i prerd početak poslednje četvrtine imaju minus 9. Fantastična partija Rasela, koji je već ubacio 26 poena. 

27. minut - Zvezda tokom treće četvrtine održava prednost oko 10 poena i čini se da žele bez većih napora da utakmicu privedu u svoju korist, ada se ne umore previše. 67:56 

25. minut - Dosta grešaka na obe strane, razlika je negde oko 10 poena za crveno-bele. Ivanović promenama pokušava da razmrda svoje igrače.

22. minut - Bolje je krenuo Mornar, smanjili su na minus 10. A, informacija koja se neće svideti navijača Zvezde je da Luka Mitrović zbog povrede neće više ulaziti na parket. 

Početak drugog poluvremena

20. minut - Ubedljiva prednost Zvezde, na poluvreme otišli sa 52:36.

 

 

19. minut - Crveno-beli ostvarili najveću prednost u dosadašnjem delu utakmice 49:33. Odlična sekvenca mlađanog Nikole Topića sa osam poena. Bentli magično odigrao prvo poluvreme i postigao već posle 20 minuta čak 18 poena. 

16. minut - Polako sve dolazi na svoje, Zvezda iz minuta u minut povećava prednost i čini se da će na poluvreme otići sa dvocifrenom prednošću. Već posle prvog poluvremana svi su kod Duška Ivanovića dobili šansu.

12. minut - Zvezda održava prednost, čak su je i malo povećali, trenutno je 32:26. Čini se da crveno-beli igraju koliko im je potrebno da stignu do novog trijumfa. 

Početak druge četvrtine

10. minut - Napadačka prva četvrtina, koja Zvezda završava u svoju korist sa 25:22, trener Ivanović koristi sve igrače u rosteru, a minutužu su čak dobili Raduljica i ove sezone prvi put zaigrao Ilić.

 

 

7. minut - Odličan Bentil, sve što šutira, ubacuje, već sada je dvocifren i održava prednost 21:17. Luka Mitrović dobio jak udarac u lice, i morao je hitno da napusti parket.

5. minut - Domaćini održavaju prednost od pet poena prednosti 17:10. Čini se da crveno-beli igraju koliko im je dovoljno da stignu do pobede.

3. minut - Zvezda pravi seriju od 5:0, i prelazi u vođstvo. Crveno-beli polako ulaze u ritam. Zanimljivo jedino Bentil i Dobrić postižu poene za crveno-bele.

1. minut - Bolje krenuli gosti, vode sa 6:3. Bentil odmah uzvraća i smanjuju na minus jedan 6:5. 

BLOG UŽIVO:

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike