Zverske partije Jokića i Pokuševskog! Denveru drama, Oklahoma ostala kratkih rukava (VIDEO)

11.12.2022

06:17

0

Autor: A. S.

Srbi obeležili NBA noć

Zverske partije Jokića i Pokuševskog! Denveru drama, Oklahoma ostala kratkih rukava (VIDEO)
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denver Nagetsa u poslednjih nekoliko utakmica, gubili su i slavili u mečevima na malu razliku. Prethodne noći na red je došlos lavlje, pa je Juta Džez pala rezultatom 115:110.

Pre toga poraženi su sa pola koša od Dalasa, a sreća im se vratila u meču sa Portlandom. U okršaju sa Džezerima, vodio ih je tandem Nikola Jokić – Džamal Marej.

Srpski centar je odigrao još jednu MVP partiju i meč okončao sa 31 poenom, 14 asistencija i 12 skokova, za novi, četvrti, tripl-dabl u sezoni, odnosno 80. od dolaska u ekipu iz Kolorada. Takođe upisao je i četiri blokade.

Odlično je Somborac ušao u meč i već tokom prvog poluvremena sa 15 poena, nagovestio da će Nagetsi imaju velike ambicije, još efikasniji bio je Marej, koji je postigao 19 poena u prvom delu meča. Juta je tada u igri ostala zahvaljujući Nikilu Aleksander Vokeru, kome su se u nastavku duela priključili i Keli Olinik i Talen Horton Taker, pa je Juta u jednom trenutku i stigla do prednosti.

 

 

Bilo je neizvesno do samog finiša meča, a onda su usledili promašaji i ishitrene odluke Džezera. Usledila je i asistencija Jokića za Brauna, pa blokada na Takeru, da bi pobedu Denvera potvrdio Marej.

Odličnu noć imao je i Aleksej Pokuševski u dresu Oklahoma Tandera. Mladi srpski centar je u porazu od Klivlenda rezultatom 110:102, upisao treći dabl-dabl u sezoni.

Pokuševski je meč završio sa 16 poena i 14 skokova, od kojih čak 12 defanzivnih. Na to je dodao i pet asistencija i tri blokade.

Jedini efikasniji od Pokuševskog u poraženom timu bili su Gildžos Aleksander sa 23 poena i Gidi sa 17 koševa. U pobedničkoj ekipi, istakao se Levert sa 22.

NBA REZULTATI

Majami - San Antonio 111:115

Indijana - Bruklin 133:136

Vašington - LA Klipers 107:114

Klivlend - Oklahoma 110:102

Čikago - Dalas 144:115

Golden Stejt - Boston 123:107

Denver - Juta 115:110

 

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike