Partizan u Ljubljani u ne baš najboljem momentu, ali dodatno motivisan! Mnogo je važno pobediti odlične domaćine!

10.12.2022

14:24

0

Autor: G. F.

Obe prošlosezonske utakmice u AdmiralBert ABA ligi dobio je slovenački klub

Partizan u Ljubljani u ne baš najboljem momentu, ali dodatno motivisan! Mnogo je važno pobediti odlične domaćine!
Košarkaši Partizana - Copyright MN Press

Poraz od večitog rivala u Evroligi morali su da arhiviraju i okrenu se narednim izazovima. Takav je tempo košarkaša Partizana da nije bilo mnogo vremena za "tugovanje" - mora se dalje.

U 10. kolu AdmiralBet ABA lige, Partizan će u ljubljanskoj hali "Stožice" igrati protiv Cedevita Olimpije. Utakmica je na programu 11.12. od 19 časova uz direktan prenos na TV Arena sport.

U dosadašnjem toku regionalnog šampionata, crno-beli imaju učinak od devet pobeda i jednog poraza, dok je tim iz Ljubljane zabeležio šest trijumfa i dva poraza, uz odloženu utakmicu protiv Crvene zvezde, pa je jasno da će ovaj meč biti i derbi kola u regionu.

- Imamo iskustvo od prošle godine kada su nas dva puta pobedili, tako da je to samo po sebi dovoljno da pronađemo ekstra motivaciju, a motivacija je ABA liga. Znamo da je utakmica od izuzetne važnosti. Cedevita Olimpija je poslednju utakmicu u Evrokupu odigrala izvanredno, tako da se moramo spremiti na najbolji mogući način - istakao je trener Partizana Željko Obradović.

 

 

Danilo Anđušić je pred duel sa Cedevita Olimpijom poručio: 

- Neugodna ekipa koja se sigurno bori za plasman u prva četiri tima ABA lige. Prošle godine je Partizan izgubio dva puta od njih, imaju jako dobre pojedince, Jogi Ferel na kojeg treba da obratimo posebnu pažnju, isto kao i Alen Omić koji igra sjajnu sezonu. Neće biti nimalo lako, nismo baš u najboljem momentu, pogotovu posle ovakvog derbija ali moramo da se dignemo. Znamo koliko nam je važna ABA liga, da ostvarimo tu pobedu jer sa njom generalno radimo mnogo. Igramo na gostujućem terenu u Ljubljani, moramo da budemo maksimalno skoncentrisani da dođemo do pobede i da sa nekom pozitivnom energijom odemo u Lion - naglasio je Anđušić.

AdmiralBet ABA liga, 10. kolo:

Petak:

Igokea - Zadar 81:84

Subota:

MZT - Borac 16.00

Crvena zvezda - Mornar 18.00

Budućnost - Studentski centar 20.00

Nedelja:

Split - Mega 17.00

Cedevita Olimpija - Partizan 19.00

Ponedeljak

FMP - Cibona 18.00

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike