Bogdan dominantan u srpskom derbiju, ali Pokuševski slavio! Ameri uživali u partiji srpskog beka - rešetao trojkama! (VIDEO)

06.12.2022

06:37

0

Autor: A. S.

Bogdanović sjajan u drugom meču nakon duge pauze

Bogdan dominantan u srpskom derbiju, ali Pokuševski slavio! Ameri uživali u partiji srpskog beka - rešetao trojkama! (VIDEO)
Bogdan Bogdanović - Copyright Tanjug/AP Photo/Hakim Wright Sr.

Košarkaši Atlanta Hoksa poraženi su protekle noći od Oklahome rezultatom 121:114, ali je u tom meču Bogdan Bogdanović nagovestio da se vraća na šampionski put.

Naime, srpski bek bio je van terena od aprila meseca, a vratio se pre tri dana i već u tom meču potvrdio da je veliko pojačanje za Hokse. Međutim, noćas je zablistao, pa se uprkos porazu, govori o njegovom učinku.

 

 

Što se utakmice tiče, Oklahoma je slavila zahvaljujuči partiji Šeja Gildžsa Aleksandera, koji ove sezone igra iznad svakih očekivanja. Gosti su bolje ušli u meč, i to preko Bogdanovića, koji je vezao četiri trojke i povukao Hokse.

Tako je Atlanta sa pet poena prednosti i otišla na pauzu, a po povratku na parket, Oklahoma je zaigrala čvršće i sprečila seriju gostujućeg sastava.

Do preokreta je došlo u poslednjem kvartalu, kada je lošu odbranu Atlante iskoristio Šej Gildžs Aleksander, koji je i bio najefikasniji na meču sa 35 poena, uz šest skokova i pet asistencija. Na drugoj strani se istakao Dežonte Marej sa 24 poena. 

Aleksej Pokuševski je meč krenuo sa klupe i na terenu proveo 13 minuta, tokom kojih je postigao dva poena, Bogdanović je pak meč završio sa 17 koševa, od čega su pet bile trojke. 

Košarkaši Majamija poraženi su na gostovanju ekipi Memfisa sa 101:93, a srpski košarkaš, Nikola Jović nije igrao na tom susretu.

REZULTATI:

Šarlot - Los Anđeles Klipersi 117:119 

Orlando - Milvoki 102:109 
Atlanta - Oklahoma 114:121 
Toronto - Boston 110:116 
Hjuston - Filadelfija 123:132 
Memfis - Majami 101:93 
Dalas - Finiks 130:111 
Golden Stejt - Indijana 104:112

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike