Evroliga kažnjava Zvezdu! Srpski i regionalni šampion ne može da registruje nove igrače!

01.12.2022

16:36

0

Autor: A. Š.

Elitno takmičenje uvelo privremenu meru crveno-belima

Evroliga kažnjava Zvezdu! Srpski i regionalni šampion ne može da registruje nove igrače!
Copyright MN Press

Dolazak Duška Ivanovića ekspresno je okrenuo sezonu Crvene zvezde. Od malodušnog i nesigurnog tima koji je na vrhuncu krize doživeo blamažu protiv Zadra u dvorani „Aleksandar Nikolić“, Nedović, Vildoza i drugovi došli su do toga da na kraju prvog derbija u sezoni slave donekle rutinski trijumf.

Ipak, na Malom Kalemegdanu ne mogu da se opuste jer su u četvrtak dobili pismo upozorenja iz kancelarije Evrolige, koja je kao privremenu meru srpskom i regionalnom šampionu izrekla privremenu zabranu registracije novih igrača.

Ova odluka objavljena je i na zvaničnom sajtu elitnog takmičenja, ali u kratkom saopštenju nisu navedeni nikakvi detalji oko kazne koja je usledila zbog određenih birokratskih propusta.

- Nakon što je Upravna kontrolna komisija uputila sudski postupak protiv Crvene zvezde po osnovu postojećih dospelih obaveza i propuštanja dostavljanja potrebnih podataka, Finansijsko veće je izreklo privremenu meru zabrane registracije novih igrača i trenera - stoji u saopštenju.

Iako u ovom trenutku nema indicija da bi Zvezda u skorije vreme mogla dodatno da osveži tim, svakako da na Malom Kalemegdanu ne mogu da budu skroz bezbrižni. Takođe, čelnici crveno-belih verovatno će se u najskorijem roku oglasiti i dati dodatna pojašnjenja novonastale situacije, koja, ipak, ni na koji način ne bi trebalo da utiče na tim i njegovu pripremu za predstojeći okršaj sa Virtusom u Pioniru (petak, 18 časova).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike