Kalinić progovorio o odlasku iz Zvezde, ali ostao misteriozan: Mogao sam da ostanem - a zašto nisam? Recimo da je tako

17.11.2022

11:15

0

Sjajni reprezentativac Srbije progovorio o rastanku sa crveno-belima i otkrio da nije moralo da dođe do toga

Kalinić progovorio o odlasku iz Zvezde, ali ostao misteriozan: Mogao sam da ostanem - a zašto nisam? Recimo da je tako
Nikola Kalinić - Copyright MN Press

Nikola Kalinić je prošle sezone predvodio Crvenu zvezdu do titule u triler završnici, ali je na kraju sezone odmah otišao u Barselonu. Iako se u klub vratio, kako kaže, da pomogne kad je teško, a igrač tog kvaliteta je uvek tražen, ispostavilo se da je mogao da ostane.

On je u opširnom intervjuu za Basket njuz otkrio da njegov odlazak uopšte nije bio neminovan kako je mislila većina ljubitelja košarke.

- Žao mi je što se neke stvari na kraju prošle sezone nisu rešile. Mislim da smo imali dobru grupu i da smo mogli da nastavimo. Postojala je ta mogućnost. Samo, bilo je malo sporije nego što je trebalo da bude – rekao je Kalinić.

Na pitanje da li se to odnosi na to što mu klub nije dao odgovore po pitanju njegovog statusa i budućnosti drugih nosioca, Kalinić je odgovorio:

- Da, recimo da je tako – i nije hteo da elaborira.

Zvezda je trenutno na 1/6 u Evroligi i već je smenila trenera, ali je i promenila beka.

- Loše se osećam zbog toga. To je tim u kome sam igrao prošle sezone i zato sam tužan. Ali, mislim i da je logično, jer su promenili mnogo igrača, ali i trenera. Svi smo manje-više znali da tako nešto može da se desi. Ali, mislim da je poraz protiv Zadra najveći problem. Ne možete očekivati u Evroligi da se pobeđuje Efes u gostima ili neki drugi veliki  tim. Ali, mislim da će biti dobri. Doveli su neke nove momke i mislim da će dobro igrati ove sezone.

Kada je u pitanju pravljenje tima, Kalinić misli da je Zvezda uradila dobar posao kad se u obzir uzmu finansijska ograničenja.

- Bilo bi najbolje da su mogli da dovedu Stefa Karija, Drejmonda Grina i Nikolu Jokića. Mislim da su uradili najbolje što su mogli i da imaju dobar tim, ali uloge nisu još podeljene. Nisam gledao mnogo njihovih utakmica, ali gledajući snimke i statistiku, imam osećaj da još ne znaju svoje uloge. Za to treba vremena. A kako vreme bude prolazilo, možda sa novim trenerom, budiće se po malo. Šok terapija, kako mi kažemo u Srbiji. Ali, stvarno mislim da će biti dobri. Imaju dobre delove, samo treba da ih sastave.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike