Obradović upozorava: Bilo je na momente slabo i bez koncentracije, ne sme tako protiv Zvezde

27.11.2022

14:31

0

Na redu je prvi ovosezonski derbi, crno-beli žele da prekinu crni niz na gostovanjima crveno-belima na Jadranu

Obradović upozorava: Bilo je na momente slabo i bez koncentracije, ne sme tako protiv Zvezde
Željko Obradović i Danilo Anđušić - Copyright MN Press

Na redu je prvi ovosezonski derbi! Crvena zvezda dočekuje Partizan u osmom kolu AdmiralBet ABA lige. Crno-beli žele da u ponedeljak od 20 sati prekinu negativni niz na gostovanjima crveno-belima.

Partizan nije pobedio Zvezdu na njenom terenu u AdmiralBet ABA ligi još od leta 2015. godine, odnosno punih 12 mečeva.

Sada u derbi ulaze oslabljeni, bez povređenih Smailagića, Koprivice i Avramovića, a u derbi ulazi sa prvog mesta tabele regionalne lige, sa svih sedam pobeda u dosadašnjih sedam kola. Zvezda ima pet pobeda, poraz od Zadra i odloženu utakmicu protiv Cedevita Olimpije.

Uoči prvog duela nakon prošlogodišnje finalne serije koja je završena pred praznim tribinama, trener Partizana Željko Obradović kaže:

- Prvi derbi u nizu koji ćemo igrati ove godine. Promena trenera je pokazala da su se vratili na pravi kolosek, da igraju veoma dobro i nikada ni jedna utakmica protiv Crvene zvezde nije bila laka. Specijalna utakmica, to svi znamo. Trudimo se i pripremamo da odigramo najbolje što možemo. Ko god da bude u našoj ekipi, moramo da damo sve od sebe, u poslednje dve utakmice je bilo jasno da na momente igramo veoma dobro, na momente slabo i bez koncentracije. Jasno je da moramo da igramo u kontinuitetu dobro ako želimo dobru utakmicu.

Danilo Anđušić vrlo dobro zna šta je derbi, igrao ga je u više navrata u Partizanu:

- Veliki motiv za sve nas. Verujem da većina igrača zna o čemu se tu radi. Svi znamo kakva nas atmosfera čeka i kakva nas utakmica očekuje. Neće biti ni malo lako, igramo na gostujućem terenu, pred njihovim navijačima ali ne treba da se opterećujemo stvarima sa strane i generalno njima. Fokus treba da bude na našoj igri i onome što mi radimo jer verujem da sa našim sistemom i igrom kakvu znamo da prikažemo možemo doći do bitne pobede. Taj trijumf bi nam puno značio da ostanemo bez poraza i na čelu ABA lige, što nam je cilj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike