Lazić i Hol jednoglasni: Presudila odbrana, mora ovako i u Čačku

10.10.2020

06:29 >> 08:49

0

Crveno-beli zadovoljni posle duela sa Baskonijom, ali se već okreću narednim izazovima

Lazić i Hol jednoglasni: Presudila odbrana, mora ovako i u Čačku
Copyright MN Press

Plan iz svlačionice je ostvaren na terenu. Crvena zvezda je do prve evroligaške pobede ove sezone stigla znatno lakše nego što se očekivalo. U „Pioniru“ su bili ubedljivi protiv Baskonije – 90:73.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić je bio zadovoljan prikazanim.

– Naš plan je bio da im pariramo fizički, prema onome što smo videli u njihove prethodne dve utakmice u Evroligi i ACB ligi smo znali da samo tako možemo da se nadamo pobedi. Ekipa je fenomenalno reagovala, presekli smo njihove napade, kontrolisali meč i zasluženo slavili – rekao je Lazić.

Posle kratkog pogleda na statistiku i parametre na kojima je pisalo da je pored sedam poena imao 11 asistencija Lengston Hol nije bio u potpunosti srećan zbog onoga što vidi.

– Imam četiri izgubljene lopte, to ne sme da se događa, moram bolje da čuvam loptu, takve greške ne treba da se dogode – samokritičan je Hol.

Potom se osvrnuo na meč.

– Naša odbrana je bila odlična. Primorali smo ih na neke teške šuteve, osim Gedraitisa koji je ubacio šest trojki ostale smo dobro čuvali.

Sada Obradovićeve pulene čeka težak raspored, prvo gostovanje u Čačku u okviru ABA lige, pa dupla nedelja u elitnom takmičenju (Žalgiris, pa Asvel).

– Imamo nekoliko teških utakmica. Moramo protiv Borca da pokažemo istu energiju kao u duelu sa Baskonijom. Oni su pobedili Partizan na startu i dobar su tim – jasan je Hol.

Slično mišljenje ima i njegov iskusniji saigrač.

– Biće teško, uvek je tako u Čačku, naročito sada posle naše utakmcie u Evroligi. Borac je dobio Partizan, sad igraju kod kuće i biće im to još veći motiv da pokušaju da naprave novo iznenađenje. Na nama je da ponovimo ovakvu partiju i smatram da ćemo dobro odraditi posao – zaključio je Lazić.

KORONA

Na pitanje koliko sva dešavanja sa koronom utiču na igrače Hol kaže:

– Moramo to da ostavimo po strani. Naravno da poštujemo sva pravila i protokole, nosimo maske kada idemo u prodavnicu, kada kupujemo hranu i sve što nam treba, ali kada smo u dvorani razmišljamo samo o onome što se dešava na parketu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike