Oborio rekord u Evroligi, pa priznao zbog čega je došao u Beograd

09.10.2020

20:40 >> 21:07

0

Autor: D. B.

Bek iz SAD spreman da preuzme ulogu lidera

Oborio rekord u Evroligi, pa priznao zbog čega je došao u Beograd
Copyright MN Press

Ako se tako nešto može tvrditi posle samo par utakmica, Crvena zvezda je apsolutno pogdila pojačanje onog momenta kada je prošlog leta potpisala ugovor sa Džordanom Lojdom.

Američki bek je protiv Baskonije oborio lični rekord po broju postignutih poena u Evroligi. Statistika kaže da je timu iz Vitorije ubacio 30 poena (9-9 slobodna bacanja, 8-3 za dva, 8-5 za tri poena), a sjajnu utakmicu “začinio” je i sa šest skokova.

Posle meča prošlosezonski adut Valensije iskreno je progovrio o tome kako sebe vidi u Crvenoj zvezdi, ali i u ovom svetu u kome me sport na nekom mnogo manje bitnom mestu.

– Nije za mene poenta u tome koliko sam poena postigao, već u samopouzdanju koje sam pružio saigračima. Svi su igrali bolje. To je energija koju želim da donesem. Želim da budem lider.

Zna Lojd i šta je to što bi Zvezda trebalo sledeće da postigne.

– Kontinuitet. Ne smeš da letiš previše visko i padaš suviše nisko. Moramo što pre da zaboravimo ovaj meč i da se okrenemo sledećem.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1314661886475087873

A kako mu izgleda košarka u dobra pandemije koronavirusa i koliko ova pošast menja poglede na sport.

– Ne možemo da utičemo na to. Možemo samo da se trudimo da budemo bezbedni i da se vodimo onim što nam lekari preporučuju – ne ostavlja dilemu Lojd.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike