Simonovićeva i Lojdova šuterska klinika za Zvezdin prvenac u Evroligi

09.10.2020

19:11 >> 20:41

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli na beogradskoj premijeri bolji od Baskonije

Simonovićeva i Lojdova šuterska klinika za Zvezdin prvenac u Evroligi
Copyright MN Press

Sjajna šuterska rola Marka Simonovića i Džordana Lojda (po tri trojke, od kojih četiri uzastopne) na otvaranju treće deonice utabala je Zvezdi put do prve evroligaške pobede u novoj sezoni. Crveno-beli su na beogradskoj premijeri u elitnom takmičenju bili bolji od Baskonije 90:73 (23:16, 13:15, 29:18, 25:24.)

Od prvog do poslednjeg minuta izabranici Saše Obradovića bili su gospodari svoje sudbine na meču sa španskim šampionom, koji je od samog starta duela počeo da juri Zvezdinu prednost. Za skoro pet minuta uvodnog perioda, izabranici Duška Ivanovića postigli su četiri poena, i samo zahvaljujući početnoj nervozi Zvezdinih košarkaša već tada nisu bili u dvocifrenom zaostatku.

Kori Volden je, uz asistenciju Rita i Dobrića (po jedna trojka), poveo crveno-bele do prvog osetnijeg plusa krajem prve četvrtine (19:11), a kada se sredinom druge deonice na trojku prošlosezonskog košarkaša Partizana nadovezao ubačen šut Lojda van linije 6.75 delovalo je da će jadranski evroligaš već tada uspeti da prelomi protivnika (31:23, 16. minut).

Ipak, umesto toga usledilo je nekoliko minuta praznog hoda pulena Saše Obradovića, koja na njihovu sreću nije ozbiljnije kažnjena, pa je Hol trojkom u samom finišu prvog poluvremena omogućio srpskom klubu mirniji odlazak na veliki odmor.

I onda je usledila “šuterska klinika” Džordana Lojda i Marka Simonovića, koji su u prvih pet minuta postigli po devet poena i Zvezdi širom otvorili vrata premijernog evroligaškog trijumfa u novoj sezoni. Američki bek je, posle početnog koša Kuzmića, vezao šest poena (trojka i tri slobodna bacanja) i doneo crveno-belima prvi dvocifreni plus na meču (44:31, 22. minut), a kada mu se u šuterskom savršenstvu pridružio Simonović, na sefamoru je ekspresno stajalo 56:38 u 26 minutu.

Bez mnogo problema Obradovićevi izabranici su održavali stečenu prednost, pa su na trojke Giedraitisa i Vildoze sredinom četvrtog kvartala, koji je počeo posle višeminutne pauze usled kvara merača vremena, sličnog problema s kojim su se crveno-beli susreli i prošle sezone pred duel s Valensijom, spremne odgovore imali Lojd, Hol i Simonović, koji je ubačenim šutem van linije 6.75 u 37. minutu overio izuzetno važan trijumf kluba s Malog Kalemegdana (81:61, 37. minut).

C. ZVEZDA: Hol 7, Volden 9, Lojd 30 (5-8 za tri, 9-9 sl. b), Davidovac 6, Lazić 2, Rit 3, Radanov, Dobrić 3, Simonović 16 (4-5 za tri), Jagodić Kuridža 6, Simanić, Kuzmić 8.

BASKONIJA: Risete, Vildoza 13, Džekiri 2, Henri 6, Sedekerskis 4, Diop 3, Fol, Peters 9, Dragić, Giedraitis 26 (6-11 za tri), Polonara 10, Kurucs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike