Barselona, u pet tačaka, do detalja objasnila situaciju sa Ertelom

23.12.2020

10:45

0

Autor: Adam Štulić

Katalonci izdali saopštenje

Barselona, u pet tačaka, do detalja objasnila situaciju sa Ertelom
Copyright Profimedia

Velika se prašina digla posle odluke rukovodstva Barselone da francuskom košarkašu Tomasu Ertelu ne dozvoli povratak sa ekipom iz Istanbula, gde su Katalonci u evroligaškom meču poraženi od Anadolu Efesa 86:79.

U trenutku kada je odluka postala javna, mnogi evroligaški košarkaši stali su uz kolegu, dok su pojedini bivši članovi katalonskog giganta uputili teške reči ka rukovodstvu kluba.

Dan posle incidenta, saopštenjem se oglasila i Barselona, koja je u pet tačaka do detalja objasnila situaciju sa Ertelom.

Pročitajte još

1. U nedelju, kada smo igrali protiv Huventuda, klub i igrač su se dogovorili da ne igra tu utakmicu, kako bi izbegao moguću povredu tokom pregovora o sporazumnom prekidu saradnje.

2. U ponedeljak je klub dozvolio igraču, koji nije bio u konkurenciji za meč protiv Anadolu Efesa, da sa ostatkom ekipe otputuje u Istanbul i reši svoju profesionalnu budućnost, kako su tražili igrač i njegov zastupnik.

3. U utorak je igrač tražio od kluba dozvolu da radi sa ostatkom tima tokom putovanja i da mu bude dozvoljeno da reši svoju profesionalnu budućnost.

4. U utorak poslepodne klub i agent prekidaju pregovore i dogovaraju se da nastave da razgovaraju. S obzirom na situaciju uzrokovanu prekidom pregovora, a da igrač nije bio u timu za ovaj meč, odlučeno je da ne može da se vrati s grupom. Igrač ni u kom slučaju nije bio zapostavljen i dobio je sve – hotel da prenoći, avionsku kartu i svu prateću dokumentaciju, da bi mogao sutradan da doputuje u Barselonu.

5. Klub želi da objavi da je Tomas Ertel još njegov član, dok čeka mogućnost da se njegova budućnost reši u narednim danima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike