Snažne reakcije i oštre poruke evroligaša: Barsa na stubu srama zbog Ertela

23.12.2020

10:01 >> 10:09

0

Autor: Adam Štulić

Košarkaši stali uz kolegu

Snažne reakcije i oštre poruke evroligaša: Barsa na stubu srama zbog Ertela
Copyright MN Press

Barselona je rekla šta je imala ostavivši Tomasa Ertela u Istanbulu, reakcije koje su usledile, manje-više, su očekivane. Košarkaši drugih evroligaških klubova stali su snažno uz svog kolegu, bivše košarkaše katalonskog giganta ovakav potez čelnika kluba uopšte nije iznenadio.

Podsetimo, rukovodtsvo Barselone nije dozvolilo francuskom plejmejkeru da se sa ostatkom ekipe vrati iz istanbula, gde su igrali i izgubili utakmicu od Anadolu Efesa (86:79), zbog toga što su čuli da Ertelovi zastupnici žele da izigraju dogovoreni transfer u Fenerbahče, ušavši u pregovore s Barsinim najvećim rivalom Realom iz Madrida.

Pročitajte još

Prva zvezda moskovskog CSKA napisao je na “Tviteru” da je Barsin potez veoma loša poruka.

– Stvarno se pitam kako ga nisu pustili u avion. Uvek sam gledao na Barsu kao na jedan od zlatnih standarda Evrolige, ali ako je ovo onako kako izlgleda i zvuči, to je sramno. Ne želimo vas u klubu, želimo da odete, ali možete samo tamo gde vam mi kažemo. Ovo nije diktatura, ne želite me, pustite me da odem tamo gde mislim da je najbolje za moju porodicu – napisao je Džejms.

Na njegov “tvit” nadovezao se bivši centar Barselone Kevin Serafin.

– Promeni ugao na koji si ih gledao, ja nisam iznenađen ovim. Navijači su neverovatni, ali u kancelarijama sedi gomila poslušnika. Naručiću im mozak za Božić – bio je oštar francuski centar.

Reprezentativac “trikolora” Evan Furnije, kao i košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd imali su krate i jasne poruke, a još jedan bivši član Barse Tajris Rajs bio je direktan.

– Nisu mu dozvolili da se ukrca na avion? Rekli su mu da ne može kući? Čovek ima porodicu… Vau… Nadam se da će otići u Real ako ima to kao opciju. Bog zna, da sam imao šansu, i ja bih otišao – napisao je nekadašnji plejmejker Katalonaca.

Španska asocijacija profesionalniih košarkaša je istakla da su u kontaktu sa Ertelom, kako bi mu pomogli u svemu što mogu.

– U 00.30 igrač “leži” u stranom gradu. Njegov klub mu nije dozvolio da se vrati avionom. Da li je potrebno objasniti odgovornima kakva je situacija sa virusom korona. Zar nije ostalo malo ljudskosti – stoji u poruci Asocijacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike