Grci oduševljeni Nedovićem i Jovićem: Dolaze iz zemlje gde živiš i dišeš košarku, da li je trebalo da uzme metlu i počisti dvoranu?

12.02.2022

13:58

0

Pljušte pohvale nakon pobede na gostovanju Asvelu

Grci oduševljeni Nedovićem i Jovićem: Dolaze iz zemlje gde živiš i dišeš košarku, da li je trebalo da uzme metlu i počisti dvoranu?
stefan-jovic-panathinaikos-opap-athens-eb21 - Copyright Euroleague

Jugoslovenska škola košarke prepoznatljiva je svuda u svetu. Smatra se da je Srbija jedan od naslednika tog sistema, pa je i jasno kako su i zašto srpski košarkaši u vrhunskim evropskim i svetskim klubovima,

Grčka Gazeta je upravo posvetila jedan tekst pohvalama na račun srpske košarkaške, a sve to nakon utakmice Panatinaikosa i Asvela, čiji je junak bio Stefan Jović.

Plejmejker reprezentacije Srbije se već odlično uklopio u dresu Zelenih, s obzirom na to da je odigrao tek šest utakmica, a na poslednjoj je blistao.

 

 

 

 

Panatinaikos je u petak protiv Asvela (63:76) ostvario prvu pobedu na gostovanju u ovoj sezoni Evrolige, a predvodio ih je tandem srpskih košarkaša Jović - Nedović.

- Pre nekoliko nedelja mogao bih da se kladim da će Panatinaikos da završi sezonu bez pobede u gostima. Dobro je što nisam to uradio. Uostalom, nisam poznat po uspešnim prognozama. Istina je da tim nije bio ubedljiv i da je bilo puno uspona i padova iz utakmice u utakmicu koji su nam predstavljali utisak o "napuštenom timu i tužnoj evropskoj sudbini".

Naravno da je postojalo objašnjenje. Nije reč o niskom i limitiranom budžetu, već o činjenici da drugu sezonu zaredom tim igra bez plejmejkera. Bilo je košarkaša koji su u krajnjem slučaju mogli da se koriste na toj poziciji, ali niko od njih nije bio klasičan plejmejker.

Pričali smo kako je teško pronaći američke igrače kojima prva stvar na misli nije poentiranje. U Amerikanizaciji regiona u slučaju pozicije plejmejkera, smatram da nešto nije u redu. Na kraju krajeva, primer za to je sezona 2020/21. Naravno, stalno prisustvo zdravog Nemanje Nedovića ispostavilo se kao odlična stvar.

 

 

 

 

Bio je prvi poenter Panatinaikosa, ali i najbolji kreator. Šta je još mogao da radi? Da li je trebalo da uzme metlu i počisti dvoranu OAKA? Dolazi iz zemlje gde žive i dišu za košarku, a uhvatio sam sebe kako pričam: Kada bi Panatinaikos imao još jednog Nedovića, ili nekoga iz "velike škole" ko zna osnove sporta, klub bi imao drugačiju sudbinu.

Iz tog razloga, vest da Stefan Jović dolazi u Atinu bila je obećavajuća. Normalan igrač. Normalan plejmejker. Istina je da postoji rizik zbog problema sa povredama i činjenice da godinu dana nije igrao...

Način na koji se kreće, na koji spušta loptu, kako vidi teren i čita igru... Kada dodaje loptu zna tačno gde se svako od saigrača nalazi.

Protiv Asvela je u Lionu imao šest poena, pet skokova, pet asistencija, tri ukradene i nijednu izgubljenu loptu i što je najvažnije, njegov +/- indeks bio je čak +26. I isto bih pričao o njemu da je Panatinaikos izgubio u Francuskoj, jer Panatinaikos ove sezone više ne razmišlja o rezultatima u Evroligi, već o višem cilju - navedeno je u tekstu Gazete.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike