Smailagić Partizanov heroj iz senke! Posle ovakve večeri osećam se fenomenalno!

18.11.2022

22:44

0

Autor: A. Š.

Mladi košarkaš debitovao u Evroligi

Smailagić Partizanov heroj iz senke! Posle ovakve večeri osećam se fenomenalno!
Alen Smailagić - Copyright MN Press

Sezona sigurno nije počela onako kako se nadao, ali evroligaški debi je za Alena Smailagića bez dileme bio i bolji nego što je mogao da zamišlja kao dečak.

Posle dvomesečne pauze zbog povrede koju je zaradio na prijateljskom meču protiv Barselone, mladi krilni centar Partizana je odigrao prve minute u novoj takmičarskoj godini i to na način da ih sigurno nikada neće zaboraviti.

U fantastičnoj crno-beloj večeri u beogradskoj Areni Partizan je savladao Makabi 96:88, a Smailagić je u svom prvom evroligaškom meču u karijeri sa samo četiri minuta na parketu bio jedan od najzaslužnijih što je krcata najveća dvorana na Balkanu proslavila veliki trijumf.

- Navijači, atmosfera, sve je dovelo do toga da se ja osećam dobro, da se ceo tim oseća dobro. Svi sa klupe su skakali za svaki koš, svaku odbranu, svaki faul i mislim da je to dovelo do pobede na kraju. Za nas, mlade igrače, utakmica je bila čas na kom smo naučili puno toga – istakao je Smailagić, ponovivši da je atmosfera bila fenomenalna uz nadu da će se ponoviti i u narednim utakmicama Partizana.

U jednom od najkritičnijih momenata utakmice potencijalni reprezentativac Srbije je ušao na parket kako bi Lesoru dao preko potrebno vreme za predah, a ispostavilo se da je sa devet poena i dva ofanzivna skoka bio apsolutno najzaslužniji što se Makabi u drugoj deonici nije odlepio na dvocifreni plus.

- Prvi put sam igrao u Evroligi, osećam se sjajno, igrači su stvarno dobri, fizicki dominantni sa tim moramo da se nosimo pogotovo kao mlada ekipa. Ja se lično osećam fenomenalno posle ovakve večeri – istakao je Smailagić, dodavši da se o njegovom oporavku brinu doktori i stručni štab i da bi pitanje o fazi u kojoj se trenutno nalazi trebalo da postave njima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike