Zvezda iz Čačka kreće u paklenu nedelju: Najteže su utakmice posle velike pobede u Evroligi

10.10.2020

16:03

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli u nedelju prvi put gostuju u Čačku u regionalnom takmičenju

Zvezda iz Čačka kreće u paklenu nedelju: Najteže su utakmice posle velike pobede u Evroligi
Copyright MN Press

Šampion Španije je pao, ali Zvezdini košarkaši nemaju vremena za slavlje. Crveno-beli su već posle poslednjeg zvuka sirene morali da arhiviraju premijerni ovosezonski evroligaški trijumf protiv Baskonije (90:73), i da se okrenu pripremama za paklenu nedelju koja je pred njima i četiri utakmice u narednih osam dana.

Prvi izazov koji je pred izabranicima Saše Obradovića jeste gostovanje protiv Borca (nedelja, 17 časova), posle čega košarkaše kluba s Malog Kalemegdana očekuju dva evroligaška duela (Žalgiris u utorak u Beograd, Asvel u četvrtak u Francuskoj) i na kraju jadranski okršaj u dvorani “Aleksandar Nikolić” s Mornarom (nedelja).

Pred prvo jadransko gostovanje u Čačku, trener Zvezde Saša Obradović istakao je da crveno-beli s puno opreza treba da priđu okršaju s Borcem, koji je na premijeri u elitnom rangu jadranskog karavana kao gost savladao Partizan.

Evroligaš stiže u Čačak – prenos i na Gradskom trgu

– Najteže su utakmice ABA lige posle velike pobede i igre iz Evrolige. Ponekad od umora, ali i od zadovoljstva odigranim, može da predstavlja problem u psihološkoj pripremi za utakmicu i ekipu koja zaslužuje respekt. Treba nam velika doza ozbiljnosti i fokusa da bi pobedili i izbegli bilo kakvo iznenađenje. Borac je odlično vođen od Marka Marinovića, ekipa igra timski, a vidi se da je iskreirana dobra atmosfera. Moramo da igramo na visokom nivou kako bi naš kvalitet došao do izražaja i kako bismo ostvarili pobedu – rekao je Obradović.

Tešku utakmicu u Čačku očekuje i Ognjen Dobrić. Lazić i Hol jednoglasni: Presudila odbrana, mora ovako i u Čačku

– Borac se odlično predstavio na startu sezone. Radi se o dobroj napadačkoj ekipi, iskusnoj, koja uz to igra odlično na svom parketu i prava je šteta što ovaj meč nećemo igrati u košarkaškom ambijentu i pred punom halom. Znamo šta treba da radimo, trener i stručni štab će nam sigurno predočiti sve što je potrebno pred ovaj meč. Uostalom, igrali smo sa Borcem pre nekoliko nedelja i već smo imali prilike da ih upoznamo, bez obzira na činjenicu da su pripremne utakmice potpuno drugačije od onih koje se igraju za bodove. Imamo ambiciju da igramo dobro u Evroligi, ali ABA liga je uvek prioritet i od toga ne bežimo – rekao je prvotimac Crvene zvezde.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike