Obradović neće alibi za težak poraz od Olimpijakosa! Žoc je imao šta da zameri svojim igračima!

10.11.2022

21:21

0

Autor: 24sedam

Partizan doživeo ubedljiv poraz u Pireju

Obradović neće alibi za težak poraz od Olimpijakosa! Žoc je imao šta da zameri svojim igračima!
Željko Obradović i Joanis Papapetru - Copyright MN Press

Doživeo je Partizan brodolom u pirejskoj luci, ali malo ko bi mogao crno-belima nešto ozbiljnije da zameri zbog poraza od Olimpijakosa u dvorani „Mira i prijateljstva“ (87:58). Ipak, Željko Obradović nije želeo da razmišlja na taj način.

Iako je u Atini otišao sa samo osam igrača u rotaciji, najtrofejniji trener Evrope bio je vidno ljut posle meča protiv nekadašnjeg najvećeg rivala iz vremena kada je sedeo na klupi Panatinaikosa.

- Čestitam Olimpijakosu na vrlo dobroj utakmici. Loše smo počeli, bez energije, bez agresivnosti i samo smo u drugoj četvrtini ličili na tim spreman da se bori. Sve ostalo je bilo veoma loša slika. Rekao sam pre utakmice igračima da moramo da se vratimo u svlačionicu znajući da smo pokušali da damo sve od sebe. Osećaj je potpuno drugačiji.

Otkrio je Obradović grčkim novinarima da je večeras u Pireju bio bez šest standardnih igrača, a na pitanje da još jednom prokomentariše sukob FIBA i Evrolige najpre je istakao da u tome ne želi da traži alibi za ubedljiv poraz.

- Pre svega, nešto što je između FIBA i Evrolige nema veze sa tim kako smo mi igrali večeras. Očigledno je da je teško, ako ste bez jednog ili dva igrača. Večeras sam ja bio bez šest košarkaša. Glas i Jovanović dosad nisu igrali Evroligu, Tristan je imao neke minute, to znači da sam ja večeras bio ovde sa šest igrača. Ali ne želim da koristim to, način na koji smo počeli i završili utakmicu je veoma loš. To je istina – kazao je iskusni stručanjak, pa dodao:

- Problem koji postoji između FIBA i Evrolige nije od juče. To su godine, svi pričamo da jednog dana moramo da sednemo i razgovaramo. Moja reprezentacija ima veoma važne utakmice, tražili su od nas tri igrača, jedan je povređen, za dvojicu smo rekli da mogu da igraju. Obećali smo, mi smo ljudi koji drže reč. Ali, loše je da nacionalni tim igra bez najboljih igrača, to svi vide i znaju. Na kraju, cenu plaćaju igrači. Njima je teže nego bilo kome drugom – istakao je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike