Partizanov debakl koji ne boli! Olimpijakos surovo kaznio desetkovani Valjak!

10.11.2022

20:36

0

Autor: 24sedam

Crno-beli sa samo osam igrača igrali koliko su mogli u Pireju

Partizanov debakl koji ne boli! Olimpijakos surovo kaznio desetkovani Valjak!
Zek Ledej i Saša Vezenkov - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana doživeli su rezultatski debakl posle kojeg niko nema pravo mnogo toga da im zameri. Sa samo osam igrača u rotaciji, izabranici Željka Obradovića parirali su Olimpijakosu dok su imali snage, a kada su bez nje počeli da ostaju crveno-beli su ih surovo kaznili i meč u dvorani "Mira i prijateljstva" rešili u svoju korist 87:58 (22:14, 23:24, 23:16, 19:4).

Bez povređenih Avramovića, Smailagića, Koprivice i Eksuma, te zbog reprezentativnih obaveza odsutnih Anđušića i Trifunovića, crno-beli su uspeli da održe tenziju evroligaškog meča do sredine treće deonice, kada su domaći krenuli da prave nedostižnu, na kraju možda i malo nezasluženo veliku, prednost.

Iako su brzo košarkaši Partizana otišli na dvocifreni zaostatak, to ih nije opteretilo toliko da ne pokušaju da pronađu izlaz, u čemu su na momente bili veoma uspešni. Kada su u 24. minutu, serijom 7:0, Obradovićevi puleni prišli na samo tri poena minusa (48:45) verovatno su se svi navijači Valjka ponadali da bi njihov tim mogao da priredi još jednu senzaciju. 

Na njihovu žalost, tada se u ekipi Olimpijakosa iz drugog plana pojavio rezervni plejmejker Larencakis, koji je u završnici treće deonice sam kreirao seriju 8:0 (68:54) nagovestivši tako Partizanov potop u završnih 10 minuta u kojima su crno-beli bili na dva postignuta poena sve do završnih 30 sekundi susreta.

Ako nešto iz večerašnjeg izleta u Atini može da se izvuče kao pozitivno svakako je izdanje Joanisa Papapetrua. Doskorašnji kapiten Panatinaikosa i jedno od najzvučnijih pojačanja u Partizanovoj istoriji od početka sezone se muči da pronađe prepoznatljiv ritam, ali sa 12 poena i četiri skoka protiv Olimpijakosa najavio da bi u nastavku sezone mogao da bude snažan adut u rukama Željka Obradovića.

OLIMPIJAKOS: Volkap, Kenon 10, Louncis 1, Larencakis 14, Fal 6, Slukas 17, Vezenkov 15, Papanikolau 10, Bolombaj 4, Piters 10, Blek, Mekisik

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 6, Panter 14, Papapetru, Jovanović, Naneli, Glas, Lesor, Madar 2.

 

Standings provided by Sofascore

 

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Olimpijakos je pobedio Partizan 87:58.

38. MINUT - Sve je odavno poznato što se tiče pobednika meča, čeka se samo konačan rezultat. U završna dva minuta duela pirejski tim ulazi sa ogromnih 82:56.

MN Press
 

36. MINUT - Larencakis ubacuje još jedan šut van linije 6.75 pa Olimpijakos na polovini četvrte četvrtine stiže do maksimalnih plus 20 - 76:56. Crno-beli su za šest minuta igre postigli samo dva poena, pa Olimpijakos uvećava prednost preko koša uz faul i pogođenog bacanja Slukasa - 79:56. 

34. MINUT - Slukas pogađa novu trojku i povećava prednost Olimpijakosa - 71:54. Na isteku 34. minuta 73:56.

32. MINUT - Donekle i očekivano opao je ritam na startu završne četvrtine u kojoj više od dva minuta još nije postignut nijedan poen.

TREĆA ĆETVRTINA

30. MINUT - Larencakis izvlači Olimpijakos iz male krize i sam u finišu trećeg kvartala kreira seriju 8:0 kojom grčki tim stiže do najvećih plus 14 - 68:54

MN Press
 

28. MINUT - Mali pad koncentracije crno-bele je koštao povratka na dvocifreni zaostatak. Deluje da kratka rotacija i sve veći umor u ovim momentima dolaze na naplatu. Partizanovi košarkaši su propustili priliku da "malim" faulovima preseku napade Olimpijakosa, koji je ekspresnom mini serijom 5:0 stigao do 60:49. Posle tajm auta Obradovića crno-beli uzvraćaju serijom 5:0 i u završna dva minuta treće deonice ulaze sa minus šest - 60:54.

26. MINUT - Uspeo je Olimpijakos da na trenutak zaustavi nalet Valjka, koji na isteku 26. minuta zaostaje osam poena - 55:47.

24. MINUT - Papapetru ubacuje još jednu trojku za prve poene Partizana u nastavku meča posle nešto manje od tri minuta igre - 48:41. Partizan je u ekspresnoj seriji 7:0 i prišao je na samo tri poena minusa - 48:45. Vezenkov ubacuje novu trojku za Grke.

MN Press
 

22. MINUT - Imali su crno-beli dva napada na startu treće deonice da smanje rezultatski zaostatak, a kada ih nisu iskoristili to je kaznio trojkom Papanikolaua. Ovo je deveta trojka crveno-belih u dosadašnjem toku meča - 48:38.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Sjajno je završio Partizan prvo poluvreme. Za poslednjih 14 sekundi u kojima je Olimpijakos imao napad do kraja, crno-beli su uspeli da postignu četiri poena, kojima su na veliki odmor otišli sa minus sedam - 45:38. 

18. MINUT - Kažnjavaju Grci i najmanji propust u igri Partizana, trojkama Pitersa i Slukasa vraćaju se na dvocifreni plus pred završna dva minuta prvog poluvremena - 42:31.

16. MINUT - Seriju Partizana 7:0 poenima na obruču prekida Piters - 32:25. Odbio je Olimpijakos nalet Valjka i na isteku 16. minuta vodi 34:25 posle lakih poena Vezenkova.

MN Press
 

14. MINUT - Uvećeva prednost pirejski tim. Poenima uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem Slukasa Olimpijakos dolazi do plus 12. Naneli ubacuje trojku i vraća Valjak na jednocifren minus - 30:21. Naneli zasad vuče crno-beli, posle ofanzivnog skoka postigao je svoj 10. poen - 30:23.

12. MINUT - Deluje da Olimpijakos bez mnogo problema održava rano stečenu prednost. Posle trojke Pitersa prvi put na meču crveno-beli imaju plus 11 - 27:16. 

Meč u dvorani "Mira i prijateljstva" sa tribina prati prvi čovek Evrolige Dejan Bodiroga.

MN Press
 

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Na kraju prve deonice Olimpijakos vodi 22:14.

8. MINUT - Drugom trojkom Kenana Olimpijakos je dohvatio dovicfreni plus, ali je na isti način uzvratio Naneli na drugoj strani. Posle trojke Slukasa crveno-beli vode 22:12 pred završna dva minuta uvodne deonice.

6. MINUT - Panter je vezao pet poena i malo pokrenuo Valjak, koji je uspeo da koliko toliko uhvati rezultatski priključak - 14:7.

MN Press
 

4. MINUT - Posle skoro tri minuta Partizan postiže prve poene na meču. Naneli je propravio svoj promašaj van linije 6.75, ali je potom promašio dodatno bacanje - 6:3. Na isteku 4. minuta igre Olimpijakos vodi 11:2 posle trojke Kenana. Crno-beli iz igre dosad šutiraju 1/8.

2. MINUT - Olimpijakos je sigurnije počeo meč i sa četiri laka poena došao do uvodne prednosti - 4:0. 

 

- Dan uoči meča sa Olimpijakosom doktor Partizana Moma Jakovljević detaljno je pričao o stanju svih povređenih košarkaša.

- Iako su crno-beli kadrovski žestoko oslabljeni, trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas istakao je da to ni na koji način neće olakšati posao njegovoj ekipi večeras.

- Susret starih prijatelja. Nekadašnji saigrači iz Žalgirisa Zek Ledej i Tomas Vokap srdačno su se pozdravili prilikom izlaska na zagrevanje.

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike