Američka košarkašica prebačena na nepoznatu lokaciju u Rusiji: Njen tim u strahu, nemaju informacije o olimpijskoj šampionki!

09.11.2022

11:58

0

Grajner je osuđena na devet godina

Američka košarkašica prebačena na nepoznatu lokaciju u Rusiji: Njen tim u strahu, nemaju informacije o olimpijskoj šampionki!
Britni Grajner - Copyright Tanjug/Evgenia Novozhenina/Pool Photo via AP

Žalba američke košarkaškice Britni Grajner nije usvojena, pa će ona prema prvobitnoj odluci u ruskom zatvoru provesti devet godina. U međuvremenu, jedna od najboljih košarkašica današnjice i dvostruka olimpijska šampionka, premeštena je u kaznenu koloniju na nepoznatoj lokaciji, naveo je njen pravni tim.

- Britni je prebačena iz pritvorskog centra u Ikši 4. novembra. Ona je sada na putu za kaznenu koloniju. Nemamo nikakve informacije o njenoj tačnoj trenutnoj lokaciji ili njenom konačnom odredištu - naveli su iz njenog tima.

Za njena prava, oslobođenje, a na kraju i deportaciju u Sjedinjene Američke Države, angažovala se i Bela kuća, čija je pres sekretarka, Karin Žan-Pjer rekla da je „svaki minut, u kome Britni Grajner mora da izdrži nezakonito pritvaranje u Rusiji, predugačak minut“.

Griner je uhapšena na moskovskom aerodromu sredinom februara, nakon što su u njenom prtljagu pronašli ulje kanabisa. Tokom suđenja, ona je priznala krivicu, ali je navela da nije imala nameru da počini krivično delo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike