Rusi osudili Amerikanku na 9 godina zatvora! Posle šest meseci pritvora košarkašica ide iza rešetaka!

04.08.2022

15:18

0

Autor: 24sedam

Odbrana je prethodno zatražila oslobađanje od svih optužbi

Rusi osudili Amerikanku na 9 godina zatvora! Posle šest meseci pritvora košarkašica ide iza rešetaka!
griner - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

Košarkašica Britni Griner proglašena je krivom zbog šverca i posedovanja droge pred sudom u Rusiji i osuđena na devet godina robije, saopštila je sudija Ana Sotnikova. Amerikanka će morati i da plati novčanu kaznu od milion rubalja, što je oko 16.300 dolara.

Inače, Tužilaštvo je tražilo kaznu od devet i po godina.

Kako se dalje navodi, ekspert Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije Aleksandar Nikolajev izvršio je pregled zaplenjenih supstanci i utvrdio da je kod Amerikanke pronađena prekomerna masa. Uhapšena je jer je imala kod sebe ulje kanabisa, što je u Rusiji zabranjeno. Tačnije patrone za elektronske cigarete su sadržale pomenuto ulje.

Nakon hapšenja je objašnavala da je patrone zapakovala u brzini, prilikom spremanja, ali takvo objašnjenje nije prihvaćeno. U pojavljivanju pred sudijom, Griner je kratko poručila.

- Napravila sam grešku i nadam se da vaša presuda neće značiti kraj mog života - rekla je uz opasku da joj nije bila namera da prekrši zakon Rusije.

Očekuje se i da kazna bude potvrđena u toku dana.

Podsetimo, Griner je uhapšena u februaru ove godine, kada je iz Njujorka doputovala u Moskvu kako bi produžila sa Jekaterinburgom za koji je igrala. Od tada je u pritvoru, a postojala je i mogućnost da bude deo razmene zatvorenika između Rusije i SAD.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike