Rusi vraćaju američku košarkašicu kući? Bila bi deo razmene zatvorenika

27.07.2022

20:06

0

Autor: 24sedam

Griner je uhapšena zbog posedovanja ulja kanabisa

Rusi vraćaju američku košarkašicu kući? Bila bi deo razmene zatvorenika
griner - Copyright Profimedia

Američka košarkašica Britni Griner mogla bi da bude oslobođena iz ruskog pritvora, kao deo razmene između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država. Podsetimo, Griner je uhapšena u januaru kada joj je u prtljagu na aerodromu pronađeno ulje kanabisa koje se koriste u elektronskim cigaretama, što je u Rusiji nedozvoljena supstanca.

Sada, kako prenosi Si En En, postoji plan da se Griner i bivši američki marinac Pol Vilan vrate u SAD, a zauzvrat da ruski biznismena Viktor But bude predat.

Tako je američki državni sekretar Antoni Blinken rekao da će narednih dana razgovarati telefonom sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovom i izvršiti pritisak da se postigne dogovor povodom ponude koju je dao Vašington kako bi se obezbedilo oslobađanje američkih državljana pritvorenih u Moskvi.

Govoreći na konferenciji za novinare u Stejt departmentu, Blinken je rekao da su SAD uputile Moskvi "značajnu ponudu" kako bi vratile u zemlju košarkašku zvezdu Britni Griner i bivšeg američkog marinca Pola Vilana. Ali je odbio da otkrije novinarima šta bi taj dogovor podrazumevao, prenosi Rojters.

- Što se tiče predsednika, on je, naravno, bio ne samo direktno uključen (u proces), već i potpisuje sve predloge koje mi damo - dodao je Blinken na konferenciji za novinare.

Ostaje da se vidi kakav će biti konačan ishod.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike