I dalje se plašim! Nedović potvrdio da nije ispoštovan dogovor, ali najvažnija je pobeda

29.10.2022

05:58

0

Crveno-beli prekinuli niz poraza u Evroligi

I dalje se plašim! Nedović potvrdio da nije ispoštovan dogovor, ali najvažnija je pobeda
Nemanja Nedović - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su stigli do prve pobede u Evroligi, u beogradskom Pioniru pao je minhenski Bajern, a ono što raduje više i od trijumfa rezultatom 78:72, sigurno je povratak Nemanje Nedovića na teren.

Srpski bek je doživeo povredu tokom Evropskog prvenstva, pa je u susretu sa Bavarcima zapravo debitovao, od kako se vratio u klub.

Srpski reprezentativac je na parketu proveo 21 minut, upisao je 11 poena (2/2 za dva, 1/3 za tri, 4/4 sa penala), većinu ključnih kada se lomio rezultat, ali nakon meča otkriveno je da plan nije ispoštovan.

- Iskreno, nije trebalo da igram 21 minut. Plan je bio da budem na terenu mnogo manje. Nisam ni blizu 100 odsto spremnosti. Vidim neke stvari na terenu, znam šta treba da uradim, ali se plašim da to učinim. Biće mi potrebno malo vremena da sve to prevaziđem. Na kraju je dobro ispalo - rekao je Nedović  po završetku meča i pohvalio atmosferu na utakmici:

- Generalno se dobro osećam i kondiciono i fizički. Samo mi je ta noga malo oslabila jer sam dugo bio van terena. Moraću da nastavim da radim i da kontrolišem stvari, naravno, sve to uz vođenje računa oko minutaže. Ono što je najvažnije jeste da smo pobedili i da smo skinuli teret sa sebe. Ima još dosta prostora za napredak, posebno kada se radi o izgubljenim loptama. Moramo da privodimo mečeve kraju znatno mirnije. Timovi u Evroligi su takvi da mogu da vas kazne ako niste na visokom nivou.

Na kraju se dotakao i grešaka koje je cela ekipa imala na ovom susretu.

- Svi moramo od sebe da pođemo, da svako ima više odgovornosti i da više poštuje loptu. Igraćemo sa ekipama koje su veoma agresivne, posebno na lopti i moramo da pazimo na takve stvari. Kao i na ofanzivni skok protivnika - zaključio je Nedović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike