Trinkijeriju se ne dopada priča o otkazu - Zvezda je stavila autobus u reket

28.10.2022

20:05

0

Podsetio je i na Žalgiris koji je prošle sezone nakon 1-10 izborio plej-of

Trinkijeriju se ne dopada priča o otkazu - Zvezda je stavila autobus u reket
kkcz-bayern-021 - Copyright MN Press

Košarkaški Bajerna iz Minhena nakon pet kola u Evroligi i dalje su bez pobede, a večeras u poraženi i u Beogradu od Crvene zvezde sa 78:72.

Nakon meča, trener Bavaraca, Andrea Trinkijeri održao je zanimljivu konferenciju za medije.

- Čestitam zvezdi. Verujem da je individualna igra bila najbitnija za pobedu. Sporo smo počeli, bili bolji u drugoj četvrtini i dve bitne situacije u drugoj su promenili momentum, trojke Vildoze i Nedovića - rekao je Trinkijeri na početku obraćanja, pa dodao:

- U drugom poluvremenu nismo bili dovoljno agresivni u napadu. Nismo davali otvorene šuteve i tako je teško igrati, posebno ovde.

Atmosferu iz beogradskog Pionira dobro poznaje još iz perioda dok je predvodio Partizan.

- Ja se ne sećam više ništa, to je praistorija. Nova ekipa, nova sezona, nova hemija. Ne bih bio dobar u poslu da tako gledam. Kad igrač četvrtfinale plej-ofa postoji osam meseci rada i nauči se igrati zajedno, a sada smo na početku. Haris i Bonga su tek odradili jedan i po trening. Prošlo je mnogo vremena.

Iskreno je govorio i o lošoj seriji na startu, 0-5.

- Nije prijatno sigurno, ali kako dalje? Bićemo sigurno bolji, ja se uopšte ne brinem, Tek je oktobar. Žalgiris je išao u plej-of sa startom sezone od 1-10 - navodi Italijan, ali priča o potencijalnom otkazu mu se nije dopala:

- To je izvan moje kontrole. To je baš balkanski način. Uopste mi nije prošlo... Moze da se desi sigurno i onda, šta ćemo? Popij rakiju ili vino, ako znaš koje je dobro.

Mučili su se Nemci večeras i pri šutu, a Trinkijeri zna i zašto je to tako.

- Kad igraš ovakve utakmice jako ti treba sut. Zvezda je stavila autobus u reket i onda moraš malo da raširiš teren i nastaviš da šutiraš, ne postoji drugi recept.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike