Luka je otišao na snimanje, trenirali smo nerve navijačima: Trener Zvezde nije skidao osmeh s lica nakon teškog perioda

28.10.2022

20:48

0

Otkrio je i pravo zdravstveno stanje u ekipi

Luka je otišao na snimanje, trenirali smo nerve navijačima: Trener Zvezde nije skidao osmeh s lica nakon teškog perioda
Vladimir Jovanovic - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde upisali su večeras prvu poebdu u Evroligi. U Beogradu je pao Bajern iz Minhena, rezultatom 78:72, a meč je rešen u poslednjim minutima.

Nakon ovog susreta, crveno-beli imaju mnogo razloga za slavlje, ali zabrinjava povreda Luke Mitrovića, koji je teren napustio u prvom poluvremenu.

- Pre svega, hvala navijačima na velikoj podršci. Dali su nam energiju i ključnim momentima. Posle toga želim da čestitam igračima na prvoj pobedi u Evroligi. Težak je period za nas i ovo je bilo važno. Počeli smo odlično, posle toga smo imali probleme, Luka se povredio nažalost i kao što sam rekao, imali smo problem da nađemo reakciju na njihovu igru iz druge četvrtine. Na kraju, ovo je važna pobeda za samopouzdanje i način na koji nastavljamo da radimo. Bićemo još bolji - kazao je Jovanović, pa otkrio i pravo stanje igrača pred ovaj meč:

- Tačno, ima jedna stvar slađa, da se dođe do pobede. Trenirali smo živce navijačima, to nije dobro, ali meč je bio važan za nas i to se osetilo. Osetilo se na 12 razlike, kada smo imali dva napada da rešimo susret. Nesrećno smo dobili tri slobodna bacanja Vinstona. I posle toga jednostavno je to bila utakmica na dve i po lopte, a ostalo je vremena. Čak i na kraju kada je bilo dovoljno da ubacimo loptu, pravili bi faul, mi smo pravili greške. Moram da kažem, Ben Bentil nije odradio nijedan trening tri dana, dobijao je infuziju i igrao na svoju odgovornost. Vildoza je igrao sa povredom. Pefi Marković ima ogroman problem i za 21 minut je strašno patio fizički da pomogne timu. Nedović je imao jedan ili dva treninga. To su sve činjenice. Čestitam momcima na sjajnoj energiji. Ostali smo bez Mitrovića u četvrtom minutu utakmice, ostali smo sa par igrača, a ušli smo sa problemima sa faulovima.

Mitrović je odmah posle meča otišao na snimanje, pa će se uskoro znati nešto više o njegovom stanju.

- Luka je otišao odmah na snimanje, znaćemo noćas ili sutra kakva je povreda u pitanju. Nije mogao da nastavi utakmicu. Sve je to uticalo na izgled igre i tima. Tada smo pali sa energijom, ali sa fenomenalnom podrškom navijača uz energiju momaka smo izneli to do kraja. Znam da nije bilo sjajno, ima prostora za napredak, to mene kao trenera raduje. 

Večerašnji susret svakako su obeležili i Luka Vildoza koji je ubacio 20 poena i Nemanja Nedović koji je odigrao prvi meč od povratka u klub.

- Nedović je igrao neplanirano 21 minut. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača. Svi su nam važni, Ben je imao 24 minuta, to su veliki napori kada se igralo sa toliko napora i intenziteta. Imamo par dana da se oporavimo, a slede važne utakmici u ABA ligi i Evroligi. Što se tiče Vildoze, ne brinem, on je već umoran. Gledamo da ga spremimo za naredne mečeve. Pričao sam o tome. Situacija je takva da moramo da se nosimo sa takvim stvarima. Morali su momci da daju dodatni napor danas. Imamo dobre medicinske radnike u klubu, oporavićemo se do sledeće utakmice. 

Na kraju se dotakao i Dalibora Ilića i kada će on na teren.

- Dalibor Ilić je počeo da treninga, odradio je par treninga, biće u konkurenciji za sledeću utakmicu, kao i Kuzmić. Mučila ga je povreda, spreman je već neko vreme i definitivno, ne samo njegovo stanje, nego i ostalih igrača, svi su pokazali kvalitet

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike