Zvezda čeka prvu pobedu, kao i Bajern! Vreme je za dobre stvari na terenu!

27.10.2022

14:21

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli gubili od Efesa, Baskonije, Reala i PAO-a

Zvezda čeka prvu pobedu, kao i Bajern! Vreme je za dobre stvari na terenu!
Nikola Ivanović - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde ove sezone u Evroligi još ne znaju za pobedu, posle četiri odigrane utakmice. U petak (19.00) će ekipa Vladimira Jovanovića dočekati Bajern, koji je takođe na 0-4.

- Bajern je rezultatski u situaciji istoj kao i mi, biće jako motivisan da prekine negativni niz. I mi imamo svoje ambicije, igramo na domaćem terenu, pred našom publikom. Nadam se da ćemo pre svega biti zdravi i spremni. Ako tako bude, igraćemo sigurno sa velikim požrtvovanjem i energijom - rekao je Jovanović koji se i osvrnuo na prethodne mečeve u elitnom takmičenju.

MN Press
 

- Sva tri poraza na gostovanjima pretrpeli smo sa razlikom većom od realne. To je ostavilo negativan utisak i kod nas i u javnosti, iako smo u svim tim utakmicama imali realnih problema, izostanke važnih igrača, što smo pokušavali da nadoknadimo. Protiv Panatinaikosa smo ostali bez trojice igrača iz spoljne linije, praktično smo bili prinuđeni za druga rešenja i taktičke ideje.

Opet, da nam sada neko ponudi pet razlike na minut i 50 sekundi do kraja, svaki put bismo prihvatili. Pravili smo neke greške i doživeli poraz. To je košarka, to je život. Verujem da će se to vratiti u nekim drugim situacijama - kazao je Jovanović koji je u sredu vodio trening na kojem su bili svi igrači.

Timu se postepeno priključio i reprezentativac Nemanja Nedović.

U ponedeljak, u AdmiralBet ABA ligi crveno-beli su pobedili FMP, a odličnu partiju pružio je i Nikola Ivanović.

- Znamo kakav nam je skor u Evroligi i da nije krenulo kako treba, ova utakmica protiv Bajerna je pod imperativom, igramo je pred našim navijačima, i imamo odgovornost i obavezu da damo sve od sebe, odigramo dobro i uzmemo prvu pobedu u EL. Pobede su ono što se broji, bilo je i pozitivnih stvari u prethodnim mečevima, svesni smo da ova ekipa može dosta, treniramo jako, ali moramo da odigramo kako treba ovu utakmicu.

Poziv za navijače

- Zvezdaši dođite u petak uveče u našu kuću da zajedno uz našu prepoznatljivu atmosferu i podršku momcima na parketu stignemo do važne pobede u EL! - apelovali su iz Zvezde.

Došao nam je Luka Vildoza i pokazao da je vrhunski igrač, očekujemo da nam se priključi Nedović, sa njima dvojicom ekipa dobija mnogo. Prošao je period uvođenja i privikavanja u ekipi, sada je vreme da se dešavaju dobre stvari na terenu - rekao je Ivanović.

Karte za ovu utakmicu nalaze se u prodaji od utorka, a prodaja pojedinačnih ulaznica vršiće se i na blagajni dvorane "Aleksandar Nikolić" na dan utakmice od 15 časova.

Meč će početi u 19 časova, a kapije dvorane uz deteljne preglede biće otvorena dva sata ranije.

Podsetimo, Zvezda je izgubila u gostima od Anadolu Efesa, Baskonije i Reala, a u Beogradu je poražena od Panatinaikosa.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike