Vildoza igrao povređen! Trener Zvezde otkrio problem, a onda objasnio kada će Nedović biti spreman

24.10.2022

19:16

0

Autor: 24sedam

Crveno-bele sada očekuju dueli sa Bajernom, pa i Igokeom

Vildoza igrao povređen! Trener Zvezde otkrio problem, a onda objasnio kada će Nedović biti spreman
Vladimir Jovanović - Copyright MN Press

Nije bilo lako, ali košarkaši Crvene zvezde su pobedili FMP u utakmici AdmiralBet ABA lige. Posle trijumfa u regionalnom takmičenju o meču, ali i stanju pojedinih igrača govorio je i trener Vladimir Jovanović.

Po poenterskom učinku, iza Nikole Ivanovića bio je Luka Vildoza, sa 14 poena za 15 minuta.

- Bio bih najsrećniji da je mogao da igra 30 minuta, za ovo kratko vreme je pokazao da će biti pojačanje. U kojoj meri pokazaće vreme. Poseduje kvalitet, a pre svega karakter da pomogne ekipi u momentu kada joj je to potrebno. On ima manju povredu, danas je odradio terapiju, stisnuo zube i zaigrao. Pre današnje utakmice, odradio je samo jedan trening posle povratka iz Španije - rekao je Jovanović, a zatim otkrio da je Nemanja Nedović počeo da trenira.

- Juče je radio prvi trening sa ekipom. Nastavlja da trenira, do kraja nedelje će trenirati normalno. Nadam se da će biti u ekipi već za Bajern u Evroligi. Nemojte očekivati da će igrati 35 minuta i da će sam pobediti bilo koga. Mora pažljivo da se uvodi u igru. Moramo da mislimo o zdravlju igrača. Kada se neko uvodi, kao tim moramo da se vratimo na neke stvari na treninzima, ne može da se igra samo napred. Nije ovo video igrica. Moraju neke stvari da se rešavaju u hodu.

Novinare je zanimala i mala minutaža Filipa Petruševa.

- Ja vam upravo pokušavam da vam objasnim. Mi koji smo svaki dan sa njima, znamo koliko ko može i šta može u datom trenutku. Znamo i u kakvom je fizičkom stanju. Vildoza nije trebalo da igra ni 15 minuta, ali je igrao kako bi se uklopio. Verujem da bi svaki navijač očekivao da igra više, posebno kada igra dobro, ali nije moguće, ne želimo da izgubimo igrača na dva meseca.

Imam strpljenja za ovaj tim, znam kako radimo i znam kako će sve da izgleda kada stvari budu legle na svoje mesto. Kod mene nema panike, tek je oktobar mesec. Verujem u ove momke, dobro treniraju, sjajno se ponašaju

Naravno, tema je bila i pobeda nad "panterima".

- Čestitam igračima na pobedi, jako nam je važna, pre svega zbog samopouzdanja. Došli smo do nje na težak način. Imali smo nekoliko prilika da prelomimo, ali smo dozvoljavali protivniku da se vrati. Videla se i doza nervoze, ipak na kraju smo našli način da pobedimo i to je njabtinije - zaključio je Jovanović.

Pred Zvezdom su sada dueli u Evroligi sa Bajernom i Igokeom u AdmiralBet ABA ligi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike