Bivši igrač Crvene zvezde objavio kraj karijere! Na završnoj konferenciji pokazao šta misli o crveno-belima

26.10.2022

11:29

0

Autor: 24sedam

Loš rastanak sa srpskim šampionom nije zaboravljen

Bivši igrač Crvene zvezde objavio kraj karijere! Na završnoj konferenciji pokazao šta misli o  crveno-belima
mekel - Copyright MN Press

Bivši košarkaš Crvene zvezde, izraelski reprezentativac Gal Mekel, danas je u Tel Avivu objavio kraj igračke karijere na konferenciji za novinare. Mekel se na ovakav korak odlučio u 34. godini posle serije povreda zbog kojih je ostao bez ugovora u Andori tokom prošle sezone i neuspeha koji je doživeo sa selekcijom Izraela na Eurobasketu.

- Ovaj dan sam dočekao sa mnogo radosti, uzbuđenja, ponosa, zadovoljstva i zahvalnosti. U ovom trenutku postoji i doza tuge jer sam odlučio da se oprostim i završim poglavlje koje je ljubav mog života - igranje košarke. Od kada mi je otac stavio narandžastu loptu u ruku sa tri godine bio sam sa njom. Sanjao sam, doživljavao razočarenja, učio i razvijao se. Bilo je trenutaka sreće, priznanja i slave, takođe, trenutaka tuge i frustracije - rekao je Mekel.

- Košarka me je vodila širom sveta. Dala mi je život i upoznala me sa ljudima koji su danas moja porodica. Volim i cenim svaki trenutak u karijeri. Svaku titulu, svaku pobedu, svaku asistenciju, svaki poraz, svaki trening, pa čak i svaku povredu. Ostvario sam sve o čemu sam sanjao. Nastaviću da uživam u košarci preko televizije i možda čak i u radu sa igračima. Trenutno osećam da ne mogu da dam ovom sportu ono što zaslužuje i to je sve što imam. Ovo je pravi trenutak da stanem i kažem hvala.

Kapiten reprezentacije Izraela igrao je za matični Makabi Tel Aviv, Beneton, Makab Haifa, Dalas Meveriks, Nju Orleans, Nižnji Novogorod, Crvenu zvezdu, Gran Kanariju...

U redove crveno-belih došao je na početku sezone 2015/16, ali su mu se putevi sa srpskim šampionom razišli posle svega tri meseca. Ovaj razlaz završio je FIBA arbitraži, pa je to verovatno i razlog što se danas na grupnoj fotografiji sa članovima familije nije našao niko ko je od njemu bliskih ljudi nosio dres Crvene zvezde.

Printscreen/YouTube, Mn press
 

Mekelova supruga, ćerka legende Makabija Vilija Simsa, izašla je pred novinare u dresu Gran Kanarije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike