Partizanov moral je na visokom nivou: Obradović zna kvalitete Žalgirisa - oni su najbolji Evropi u toj stvari (VIDEO)

26.10.2022

17:05

0

Trener i igrači najavljuju veliku borbu i fizičku utakmicu

Partizanov moral je na visokom nivou: Obradović zna kvalitete Žalgirisa - oni su najbolji Evropi u toj stvari (VIDEO)
Željko Obradović - Copyright 24sedam/Pavle Knežević

Zahuktali Partizan dočekuje Žalgiris u četvrtak, nada se punoj Areni, a zna i koje su najveće vrline litvanskog velikana – ofanzivni skok, tranzicija, borba i šut za tri poena.

Željko Obradović to ističe kao prve stvari na koje treba da se obrati pažnja, ali pre svega ističe:

- Nadam se da ćemo imati atmosferu kao u prve dve utakmice, što je ekipi izuzetno važno, i svima nama – rekao je Obradović novinarima dan pre meča.

Crno-beli su se spremali tako što su analizirali poslednje dve utakmice Žalgirisa u Evroligi – obe pobede, protiv Virtusa i Barselone.

- Igramo protiv tima koji igra izuzetno agresivno, pre svega u odbrani, pa onda iz te odbrane žele da trče. To znači da su prve stvari za koje moramo da se pripremimo su njihova agresivna odbrana i onda odbrana od kontranapada. Posle toga dolazi ono u čemu su najbolji u Evroligi, a to je ofanzivni skok. Dve utakmice u Evroligi koje smo skautirali su zadnje. One pokazuju da su tim koji na negativnom rezultatu zna da reaguje dobro, protiv Bolonje, a onda posebna priča utakmica sa Barselonom, gde su našli način kako da pobede. Utakmica iziskuje maksimalnu koncentraciju, pripremu ovih stvari o kojima sam govorio i da probamo mi da odigramo kako smo to radili u poslednjim utakmicama.

Partizan je razbio Virtus u Evroligi, a onda ostvario i sjajnu pobedu u Baru, da li to podiže samopouzdanje i moral ekipe?

- Mi smo igrali sa samopouzdanjem i prethodne utakmice. Ja sam njima rekao i posle Milana da smo odigrali sa mnogo dobrih stvari. Baš kao i protiv Mornara je bilo mnogo dobrih stvari, a bilo je i onih koje nisu valjale. Mi uvek pričamo o svemu tome. A moral ekipe je na zavidnom nivou, zaista. Imajte u vidu da mi u ovom mesecu imamo 10 utakmica, a sledećeg, sa tim nekim prozorima, devet, uz samo dve domaće utakmice. Dakle, sedam gostovanja. Takav je raspored, nemamo razloga da se žalimo i razmišljamo previše o tome, ali to znači samo jednu stvar: koncentracija, energija, želja. Tako očekujem da ekipa izađe sutra, sa maksimalnom željom i maksimalnom borbenošću, da probamo da zabeležimo još jednu pobedu u Evroligi.

Svi igrači koji su tu od početka sezone su u konkurenciji za tim, ali čekaju se još Avramović i Smailagić.

- Nemam nikakvih novosti o njima. Ja bih voleo da se što pre vrate, znam da su oni nestrpljivi, ali ja nisam adresa za to. Njima se bave doktori specijalisti. Imajte u vidu da kad dobiju dozvolu da treniraju sa timom da će trebati vremena da se vrate, naravno, ne znam tačno koliko.

Partizanovi igrači u "prozorima"...

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je ranije danas da će Partizan staviti na raspolaganje svoje igrače selektoru za "prozore" u novembru, ali Obradović nije želeo da priča o tome.

- Iz prostog razloga jer želim da sačuvamo koncentraciju za ovu utakmicu. Kad dođe vreme da pričamo o tome, pričaćemo o tome.

Zak Ledej vrlo dobro zna šta da očekuje od Žalgirisa, u kome je igrao u "korona sezoni" '19/20:

- Čeka nas jako velika borba i fizička utakmica. Dobro poznajem taj klub, igraju sa mnogo ponosa i mnogo se bore. To će biti glavna stvar u ovoj utakmici. Samo radni staviš šlem i kreneš na posao. Poneseš borbu i unutrašnju istrajnost, nastavljaš da se unapređuješ, a mi da rastemo zajedno kao tim.

U Evroligi imate 1/3, a vrlo lako je moglo da bude 3/1. Glavni razlog toga su "prazni minuti", sve do Virtusa. Možete li sutra da igrate svih 40 minuta onako?

- To je glavna stvar. Mi smo još smo u oktobru, tako da je dobro da imamo ovakva iskustva na početku i da izvučemo pouke i nastavimo da rastemo i da ne ponavljamo greške.

U poslednje dve evroligaške utakmice si bio centralna figura ili bar jedna od, možeš li da nastaviš tako?

- Lično, srećan sam što mogu da pomognem timu, u kojoj god ulozi, na bilo koji način. Imam sjajne saigrače, koji mi pomažu da nađem mesto. A ja samo hoću da donesem svoju bitku i istrajnost i pomognem timu.

- Timski dobra ekipa, visoke spoljne igrače koji idu na skok i to im je glavna stvar. Igraju timski, imaju dobar šut za tri poena, moramo da zaustavimo te stvari. Pobedili su Barselonu, ali treba doći kod nas pobediti, bićemo mi spremni. Znače nam poslednje dobre utakmice, smatram da igramo kolektivno bolje iz utakmice u utakmicu. Naš cilj je da igramo najbolju košarku na kraju sezone.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike