Varda opisao najveću dramu u karijeri: Danas ne bih bio živ da sam zakasnio pola sata sa dolaskom u bolnicu (FOTO, VIDEO)

20.07.2022

10:24

0

Autor: 24sedam

Lakat u lice Varde bio jedan od najtežih incidenata te 2000. godine

Varda opisao najveću dramu u karijeri: Danas ne bih bio živ da sam zakasnio pola sata sa dolaskom u bolnicu (FOTO, VIDEO)
varda1 - Copyright MN Press

Bivši centar Partizana i brojnih drugih evropskih ekipa Ratko Varda rekao je u popularnom podkastu "Jao Mile" kod Mileta Ilića da se za poštovanje kod saigrača borio batinama.

Na takav put primorale su ga okolnosti da je kao ruki prolazio maltretiranje od strane iskusnijih igrača u Partizanu, pa je morao čak sa trojicom da se pobije da bi to prestalo.

- Znate svi kako je kada se ode u Ameriku, pa budeš ruki, pa te teraju da radiš sve i svašta, to neko maltretiranje. E pa ja sam bio ruki u Partizanu tri godine, to neko maltretiranje je trajalo dok se nije dogodio klik u glavi. Pobio sam se sa trojicom igrača. Prvo sa jednim, pa drugim, pa trećim. Posle su svi govorili da sam lud, ali dobio sam to neko poštovanje, tačnije, prestalo je maltretiranje - rekao je Varda.

Printscreen/YouTube
Ratko Varda

 

 

Jedan od trojice "rivala" bio je i Dejan Tomašević sa kojim je imao incident 2000. godine u finalu prvenstva Jugoslavije. Tomašević je tada igrao za podgoričku Budućnost, a ljubitelji košarke srednje generacije i dalje pamte udarac laktom u Vardino lice. Danas, posle više od dve decenije od nemilog događaja, Varda ističe da je sve moglo da ima i teže posledice:

- Posle mi je jedan od njih vratio, pa sam jedva pregurao sve to. Gledao sam snimak nekoliko puta, koliko god Tomašević kaže da nije bilo namerno, znam da je bilo namerno. Da sam zakasnio pola sata sa dolaskom u bolnicu ne bih preživeo jer je hematom rastao. Dosta jak udarac je bio.

Ovaj "slučaj" između njih dvojice još nije rešen:

- Razlozi? Ne znam, to on zna. Nikada nisam udarao sa leđa, uvek sam išao direktno - dodao je Varda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike