Partizanovom dželatu lekari se bore za život! Tužne vesti prenosi njegov zet, bivši igrač Crvene zvezde

21.08.2022

19:33

0

Autor: 24sedam

U Izraelu se mole za njegovo ozdravljenje

Partizanovom dželatu lekari se bore za život! Tužne vesti prenosi njegov zet, bivši igrač Crvene zvezde
vili sims1 - Copyright Printscreen/YouTube, Mn press

Jednom od legendarnih košarkaša Makabija iz Tel Aviva iz slavnih 80-tih ovog izraelskog tima, Viliju Simsu, lekari se bore za život.

Ovaj 66-godišnji Njujorčanin doživeo je težak srčani udar i od tada se nalazi u komi, a doktori u Tel Avivu sve čine kako bi ga održali u životu.

Vili Sims budi tužne uspomene kod navijača Partizana na izgubljeno polufinale na prvom "fajnal foru" u Gent ili Ganu, kako se te 1988. godine u našim medijima nazivao belgijski grad, domaćin turnira četiri najbolje ekipe kontinenta.

On je u pobedi 87:82 postigao 18 poena iz neverovatnog Megija sa 31 ubačenim poenom bio najzaslužniji što je Partizan ostao bez šanse da se bori za svoju prvu titulu. Partizan je tada sa klupe vodio Duško Vujošević, a igrao je možda i najbolji tim u njegovoj istoriji: Željko Obradović, Saša Đorđević, Žarko Paspalj, Vlade Divac, Ivo Nakić, Slaviša Koprivica, Goran Grbović, Milenko Savović...

Printscreen/YouTube, Mn press
Danijel Sims Mekel, ćerka Vilija Simsa u Pioniru

 

Sims je tast bivšem Zvezdinom plejmejkeru Galu Mekelu. Kapiten izraelske reprezentacije napustio je pripreme nacionalnog tima da bi u ovim trenucima bio pored svoje supruge Danijel, koja je bila uz njega u beogradskim danima dok je nastupao za crveno-bele.

 

MN Press
Dejan Radonjić i Gal Mekel

- Neću da ulazim u zdravstveni karton, ali situacija nije dobra. Sedimo pored njegovog kreveta i molimo se. Propustio sam poslednju utakmicu da budem sa porodicom. Mnogo volim Vilija, i teško je - poručio je Mekel.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike