Aca Trica četvrti put postao selektor! Nije se dugo čekalo na prvi potez!

24.10.2022

13:15

0

Autor: 24sedam

Već u novembru ga očekuju prve utakmice

Aca Trica četvrti put postao selektor! Nije se dugo čekalo na prvi potez!
Petrović - Copyright MN Press

Upravni odbor Košarkaškog saveza Hrvatske (HKS) imenovao je Aca Petrovića za privremenog selektora reprezentacije. Rođeni brat pokojnog Dražena Petrovića već je sportski direktor hrvatske košarkaške reprezentacije, a sada će obavljati i ulogu selektora nacionalnog tima.

Vodiće selekciju Hrvatske do kraja pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. Ovi mečevi biće igrani u novembru ove i februaru naredne godine.

- Sasvim sigurno je da sam ovog trenutka najbolje obavešten što se tiče forme i praćenja igrača, ali je to za mene dodatno opterećenje.

Svestan sam koliko je taj sledeći prozor bitan, jer ako se dobiju obe utakmice, mogli bi da učestvujemo u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. Ulog je veliki, prihvatio sam da budem privremeni selektor do kraja sezone, odnosno dok ne rešimo pitanje selektora. Spreman sam da odradim ta dva prozora dok ne nađemo konačno rešenje - kazao je popularni Aca Trica.

Inače, već je napravio i prvi potez, a to je objavljivanje šireg spiska. Na njemu je 25 imena.

 

 

- Ima dosta igrača koji do sada nisu bili na spisku, ali je to jednostavno čisto pokazivanje smera u kojem mislim da bi kroz sledeće tri godine, do Evropskog prvenstva 2025. godine, trebalo da idemo. Ima mnogo mladih igrača, a s druge strane ima i igrača koji su, uslovno rečeno, granični, a na listi su - obrazložio je Petrović svoju odluku. 

Ovo mu je četvrti mandat kao selektora Hrvatske.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike