Suspendovan Nikola Jović! Srbin nije ni igrao, ali NBA ne prašta takav potez!

24.10.2022

05:43

0

Rigorozna pravila

Suspendovan Nikola Jović! Srbin nije ni igrao, ali NBA ne prašta takav potez!
Nikola Jović - Copyright Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee

Mladi srpski košarkaš Nikola Jović bio je deo nereda na meču Majamija i Toronta, kada je došlo do tuče dvojice igrača, a NBA liga je rešila da kaznu i suspenziju uputi i na adresu Srbina!

Jović nije ni debitovao za svoj Majami u najjačoj ligi na svetu, ali je zbog udela na meču sa Reptorsima dobio suspenziju zbog "neadekvatnog ponašanja".

Naime, duel ovih rivala u kome je slavila ekipa Hita, obeležila je tuča Kejleba Martina i Kristijana Koloka.

Do fizičkog obračuna došlo je nakon jednog promašenog šuta, kada je Koloko uhvatio loptu pod rivalskim košem, a sudije su pokazale da je napravio faul u napadu. Kada je ustao sa parketa, došlo je do rasprave i odgurivanja, a sve se nastavilo u prvom redu publike, kada su se umešale cele ekipe.

Sudije i igrači su razdvajali vinovnike tuče, a klupa Majamija koja je bila u neposrednoj blizini odreagovala je onako kako ne nalažu pravila, igrači su skočili sa iste, ali se nisu mešali u dešavanja na parketu.

Ipak, Jović koji je odmah skočio i napustio prostor predviđen za igrače koji sede na klupi, zaradio je meč suspenzije i to kada ove ekipe budu ponovo igrale, ali u Torontu.

 

 

Takođe,kažnjeni su i učesnici tuče, Martin je takođe suspendovan jednom utakmicom neigranja, kao i sa 15.000 dolara, dok je Koloko kažnjen sa 15.000 dolara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike