Zvezda je šampion, Zvezda je favorit, nemamo više imperativ pobede! FMP posle savršenog starta gostuje crveno-belima!

23.10.2022

13:03

0

Autor: 24sedam

Derbi 4. kola AdmiralBet ABA lige daće odgovor na pitanje čija se serija nepobedivosti nastavlja

Zvezda je šampion, Zvezda je favorit, nemamo više imperativ pobede! FMP posle savršenog starta gostuje crveno-belima!
KK FMP - Copyright Admiral Bet ABA liga/KK Borac/Duško Radišić

Novo kolo AdmiralBet ABA lige, 4. po redu, i novi derbi.

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u ponedeljak (18.00) ekipu FMP. Biće to duel dve (od tri ukupno) neporažene ekipe na startu regionalnog takmičenja.

Jasno je da će domaćin, aktuelni šampion AdmiralBet ABA lige imati ulogu favorita u ovom meču, a trener gostiju Nenad Stefanović ističe da je njegova ekipa  rasterećena pred utakmicu.

- Mi smo u prva tri kola ispunili cilj koji smo zacrtali sebi, pobedili smo sve tri utakmice i sada malo rasterećenije dočekujemo naredni period u kom imamo tri izuzetno teška meča. Sa jedne strane biće nam teže jer igramo sa evroligaškom ekipom, a mečevi koji posle slede su takođe protiv timova koji spadaju red najboljih u ABA ligi. Isto tako na određeni način biće nam malo lakše jer nemamo imperativ pobede, već želimo da se izmerimo sa tim ekipama i da vidimo gde smo u odnosu na njih. Što se konkretno narednog protivnika tiče, znamo veoma dobro o kakvim igračima se radi i u pripremnom periodu, kao i u kvalifikacijama za Ligu Šampiona imali smo prilike da se susretnemo sa kvalitetnim timovima, ali je ovo definitivno najkvalitetniji. Nadam se da ćemo biti kompletni i da ćemo moći da prikažemo najbolju moguću partiju protiv Crvene zvezde - rekao je Stefanović.

 

 

Kapiten FMP Nenad Nerandžić naglašava da ekipa konačno nema imperativ pobede u jednoj utakmici u regionalnom takmičenju:

- Početak sezone u ABA ligi je bio takav da smo imali tri utakmice gde smo na neki način imali imperativ pobede i drago nam je da smo uspeli da započnemo sezonu sa skorom 3-0. Sledi nam nešto drugačiji mini-ciklus, protiv tri ekipe koje spadaju u red favorita za najviši plasman u ABA ligi. Naravno, naše ambicije su jasne da u svakom od tih mečeva pristupimo maksimalno fokusirani sa željom da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže. Crvena zvezda kao aktuelni šampion i evroligaška ekipa sigurno ima ulogu favorita. Vredno treniramo, pokušavamo da ispravimo detalje i da na svakoj sledećoj utakmici budemo bolji. Videćemo za šta će to biti dovoljno i protiv Crvene zvezda, a posle i protiv dve ekipe koje su predstavnici regiona u Evrokupu.

AdmiralBet ABA liga, 4. kolo

Budućnost - Cedevita Olimpija 80:74

MZT - Studentski Centar 92:79

Nedelja:

Mega - Cibona 93:100

Split - Igokea 17.00

Borac - Zadar 21.00

Ponedeljak:

Crvena zvezda - FMP 18.00

Mornar - Partizan 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike