Vildoza otkrio kako je došao u Zvezdu i poručio: Tek se upoznajemo, bićemo mnogo bolji

22.10.2022

08:22

0

Argentinac se uželeo prave, takmičarske košarke

Vildoza otkrio kako je došao u Zvezdu i poručio: Tek se upoznajemo, bićemo mnogo bolji
profimedia-0732369800 - Copyright Profimedia

Crvena zvezda je izgubila od Reala u Madridu, ali je dobila Luku Vildozu! Ovaj Argentinac je praktično tek što je stigao u klub, kročio na parket.

Odigrao je 17 minuta i imao učinak od 10 poena, četiri asistencije, dve ukradene lopte i jednog skoka.

Jasno je da je Zvezda nekadašnjeg NBA igrača i osvajača titule u Španiji dovela da bude vođa, ali je isto tako bilo jasno da nije imao mnogo zajedničkih treninga sa ekipom. Iz igre je šutirao 2/7, od čega 2/6 za tri, a promašio je i sva tri slobodna bacanja i izgubio je četiri lopte.

- Baš dugo nisam igrao pravu, takmičarsku utakmicu. Igrao sam u NBA ligi, ali to su bile predsezonski mečevi. Drugačije je u Evroligi, jer se oseća pritisak svakodnevno. Verujem da ćemo u sledećoj utakmici, kod kuće biti još bolji.

Zvezda nije kompletna, još se čeka Nemanja Nedović, koji je planiran za nosioca igre.

- Nemanja nam baš nedostaje. Moramo mi još da se upoznamo. Imali smo svi zajedno samo dva treninga, radili smo pet na nula. Znamo da imamo kvalitet, sada moramo da radimo na napadu i izvučemo neke dobre stvari.

Vildoza je otkrio i kako je došao do Zvezde.

- Svi znaju da sam imao nekoliko ozbiljnih ponuda koje sam razmatrao, ali znam koliko se košarka voli u Srbiji. Trener me je zvao, rekao mi je da će mi dati šansu da igram, da budem prvi plejmejker. To mi je potrebno i posle skoro dve godine bez mnogo košarke želim da pokažem svima da sam spreman da budem ovde i pomognem ekipi.

Zvezda je izgubila prve četiri utakmice u Evroligi. U ponedeljak igra protiv FMP-a u AdmiralBet ABA ligi, a onda u petak dočekuje Bajern.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike