Zvezdama greškama do poraza: Crveno-beli ostali na nuli u Evroligi

21.10.2022

20:43

0

Izabranici Vladimira Jovanovića izgubili od Reala 72:56

Zvezdama greškama do poraza: Crveno-beli ostali na nuli u Evroligi
20221001181512_STJ_2916 - Copyright AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 4. kolu Evrolige od Reala sa 72:56 (25:10, 14:20, 15:14, 18:12).

Crveno-beli tako i dalje nemaju pobedu u ovom takmičenju, čime su uz Bajern jedina ekipa koja nema slast pobede u Evroligi.

Ostaje žal, jer u nekoliko navrata izabarnici Vladimira Jovanovića su se ozbiljno približili, ali nisu uspeli da naprave totalni preokret. 

Opet im je falila koncentracija u odlučujućim momentima, što su Madriđani znali da iskoriste i na kraju zasluženo stignu do trijumfa.

Ipak, svetla tačka u Zvezdi može da bude Vildoza, koji se pokazao kao dobro pojačanje, što će sigurno mnogo značiti klubu u nastavku sezone.

Nema dileme da se kod crveno-belih videla velika želja, ali jednostavno ponovo su imali prazne minuta, što će sigurno morati da poprave kako bi počeli da ostvaruju pobede u Evroligi.

Što se tiče same utakmice, čini se da loš početak meča odlučio pobednika, Real je već posle prve četvrtine napravio dvocifrenu prednost, što se na kraju pokazalo prelomnim. 

Ipak, u nekoliko navrata Zvezda je uspela da se vrati, čak približi na poen minusa, ali to je bilo sve što su uradili izabrancici Vladimira Jovanovića.

REAL MADRID: Kozer 2, Abalde 6 (4sk), Hezonja, Rodrigez 6 (8as), Dek 12, Poarije 5, Korneli 7, Tavares 10 (6sk), Ljulj, Jabusele 11 (4sk), Ndiaj, Musa 13 (4sk)

CRVENA ZVEZDA: Holand 7, Vildoza 10 (4as), Lazarević 2, Mitrović 2 (4sk), Lazić, Martin 8, Dobrić 8, Raduljica, Ivanović, Marković 2 (3as), Petrušev, Bentil 17 (5sk)

Evroliga, 4. kola:

Efes - Alba 78:74

Real - Zvezda 72:56

Panatinaikos - Monako 80:83

Baskonija - Olimpijakos 92:97

 

Standings provided by Sofascore

 

 

BLOG UŽIVO:

40. minut - Kraj. 72:56 za Real

38. minut - Izgleda da je sve gotovo. Real serijom 5:0 najverovatnije odlučuje pobednika.

37. minut - O, ništa nije gotovo. Martin sa četiri poena zaredom vraća Zvezdu i igru (59:54). Voda ušla u redove Reala, to treba da iskoriste crveno-beli.  

34. minut - Zvezda se vraća, pravi seriju 5:0 i približila se na samo sedam poena minusa  (57:50). Odlični Bentil.

32. minut - Crveno-beli sve u težoj situaciji, ponovo nemaju rešenje u napadu, što domaćini znaju da iskoriste (57:44).

Početak četvrte četvrtine:

30. minut - Zvezda dobro krenula u nastavku, očekivalo se da može da dođe do totalnog preokreta. Biće teko da u poslednjoj deonici ostvare preokret (54:44).

28. minut - Period kad nijedna ekipa ne može da postigne koš. Crveno-beli nisu iskoristili čak tri napada. Ponovo raste prednost Reala. Trojka Muse, i prednost ide na ponovo plus 12 (54:52). Crveno-beli pet minuta nisu postigli koš.

26. minut - Imali su crveno-beli šansu da smanje na samo koš, ali greška u napadu, što su iskoristili domaćini i preko Jaboseleja i Rodrigeza ponovo idu na plus 8 (51:42). Jovanović pod hitno tražio tajm-aut. Serija Reala 7:0

24. minut - Kakva igra Vildoze, osam njegovih poena, Zvezda smanjila na minus 3 (42:39). Mnogo bolja igra crveno-belih u odbrani. Nema više lakih poena za Madriđane.

 

 

22. minut - Definitivno bolje Zvezde. Igraju jako u odbrani i to odmah donosi rezultat (42:37). Čeka nas uzbudljiv nastavak utakmice. 

Kreće drugo poluvreme:

20. minut - Završeno prvo poluvreme. Real ima plus devet (39:30). Ali poslednje minuta ulivaju nadu da crveno-beli mogu da preokreta u nastavku.  

 

 

17. minut - Serija Zvezde od 8:0, vraćaju se u igru, dve trojke Vildoze. Ima nade, samo da na poluvreme odu ispod 10 koševa minusa. Čim su počeli da igraju bolje u defanzivi, dolazi realizacija i u napadu. 

16. minut - Ista meta, isto rastojanje. Madriđani održavaju prednost od 15 poena. Jednostavno, crveno-beli nemaju rešenje za raspoložene domaćine.

14. minut - Šta se ovo dešava. Crveno-beli totalno nemoćni. Sa druge košarkaši Reala dosta raspoloženi za igru, rešetaju sa svih strana (31:16).

 

 

12. minut - Prednost raste i u drugoj deonici, teška situacija za Zvezdu. 

Početak druge četvrtine:

10. minut - Nije moglo gore. Katastrofalna prva četvrtina Zvezde. Crveno-beli imaju minus 15 (25:10). 

8. minut - Madriađni drže održavaju razliku. Jovanović čestim izmena pokušava da razmrda svoju ekipu, ali to im ide teško za rukom. Raste prednost reala, već je plus 13 (20:7). Zvezda za osam minuta postigla samo osam koševa. 

 

 

6. minut: U lošem ritmu crveno-belih. Zvezda nije postigla koš četiri minuta. Real ima prednost od 13:5. 

4. minut - U prethodnih dva minuta, dosta grešaka sa obe strane, najbolji pokazatelj da nije postignut nijedan poen.

2. minut - Real od početak meča ima prednost. Boilje su krenuli od crveno-belih (7:5).

Kreće utakmica:

Košarkaš Zvezde Adams nije u rosteru.

 

 

Petorka Zvezde: 

 

Petorka Reala:

 

Kapiten Branko Lazić svestan je da su domaćini veliki favoriti, ali kako kaže nisu došli u Madrid sa nemorom da se unapred predaju.

- Prvo duplo kolo Evrolige, znamo ime, rejting i kvalitet protivnika, ali sigurno nećemo izaći na teren sa namerom da se predamo, već da odigramo dobru utakmicu, i ako se ukaže šansa dođemo do rezultata. Nismo još kompletni, polako sklapamo tim posle povreda, ni raspored koji je izuzetno težak na startu EL sezone nam ne ide u prilog. Ali, idemo korak po korak, očekuje nas još mnogo utakmica i potrebno je malo strpljenja da budemo na nivou koji svi želimo. O Realu ne treba trošiti reči, izvanredna ekipa, jedan od favorita za trofej, ekipa pokrivena na svakoj poziciji od bekova do centara. Želimo da odigramo čvrsto, angažovano i da vidimo zašta će to biti dovoljno u ovom trenutku - rekao je Lazić.

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike