Micić zaustavio Albu! I najprijatnije iznenađenje Evrolige doživelo kraj serije

21.10.2022

22:33

0

Iznenađenje i za Radonjića

Micić zaustavio Albu! I najprijatnije iznenađenje Evrolige doživelo kraj serije
profimedia-0613291621 - Copyright Profimedia

Košarkaši Anadolu Efesa u četvrtom kolu Evrolige naneli su u Istanbulu prvi poraz ekipi berlinske Albe.

Turski sastav je slavio rezultatom 78:74, uz još jednu dabl-dabl partiju Vasilija Micića, pa sada imaju učinak od dve pobede i dva poraza, dok je Alba pretrpela prvi poraz i sa 3-1 je i dalje najveće iznenađenje u Evroligi.

Nakon uvodne četvrtine koja je protekla u ujednačenoj igri, gosti su u nastavku prvi stigli do osetnije prednosti od osam poena, ali je Efes uspeo da se vrati i na pauzu ode pri vođstvu rezultatom 41:37.

 

 

Ekipa Ergina Atamana je trojkom Micića početkom drugog poluvremena stigla i do velikih +9, a taman kada su navijači pomislili da će domaći sastav meč iskusno privesti kraju, Nemci su pokazali svoju upornost. Serijom 18:2 stigli su do 55:47, pa je poslednji kvartal bio i te kako neizvestan.

Ponovo se igralo u serijama, a Efes je vezao osam poena, za 70:65, a iako je Alba uzvratila, za neizvestan finiš nije imala snage, pa je turski sastav prekinuo seriju od dva uzastopna poraza od Monaka i Valensije.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Vasilije Micić sa 20 poena, 11 asistencija i dva skoka, za 35 minuta na terenu! Pratio ga je Vil Klajburn sa 16, dok je Rodrigo Bobua dodao 10. U ekipi Albe, sa po 15 poena istakli su se Tamir Blat i Jovel Zusman.

U sledećem kolu, očekuje nas turski derbi, između Efesa i Fenerbahčea, dok Alba putuje u Valensiju.

Košarkaši Panatinaikosa poraženi su na domaćem terenu od ekipe Monaka sa 83:80. "Zelene" je koštala loše odigrana prva deonica, koju su izgubili sa 29:13. Kako je meč odmicao, tako je domaćin bio sve sigurniji, ali nedovoljno da bi priredili preokret.

Najzaslužniji za pobedu Monaka bio je Majk Džejms sa 27 poena, Okobo je dodao 13, dok su Braun i Hol zabeležili po 10. Sa druge strane, odličan je bio Derik Vilijams sa 28 poena, dok je Ponitka dodao 12 uz 10 asistencija.

Monako sada ima skor 3-1, dok je Panatinaikos na 1-3.

Olimpijakos je opravdao ulogu na gostovanju ekipi Baskonije i to zahvaljujući odličnoj poslednjoj deonici. Gosti iz Pireja su slavili sa 97:92, ali je i Baskonija imala svojih šansi.

Crveno-beli su bolje otvorili duel i nakon prvih deset minuta imali +16, ali je domaćin imao spreman odgovor u drugom kvartalu, pa su čak na poluvremenu imali i pet poena prednosti! Bili su odlični i nakon pauze, ali je usledio i veliki pad u poslednjih deset minuta, pa je Olimpijakos upisao pobedu.

Ipak ono što Baskoniju brine više od poraza to je povreda Markusa Hauarda, kome je u finišu meča Fal pao na nogu.

Najefikasniji u pobedio Olimpijakosa bili su Vezenkov sa 26 i Slukas sa 20 poena, dok su se kod domaćina istakli Kocar sa 16 i Sederkeskis sa 15 poena.

Olimpijakos sada ima skor 4-0, dok je Baskonija na 3-1.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike