Micić najbolji, ali šok u Istanbulu - Valensija prihvatila poklon Buboe, u drami u Litvaniji poražen Teov Virtus (VIDEO)

18.10.2022

19:15

0

Španci utišali domaću publiku, ali večeras nigde nije "vrelije" nego u beogradskoj Areni

Micić najbolji, ali šok u Istanbulu - Valensija prihvatila poklon Buboe, u drami u Litvaniji poražen Teov Virtus (VIDEO)
Vasilije Micić - Copyright MN Press

Na otvaranju trećeg kola Evrolige, košarkaši Valensije savladali su Efes u Istanbulu rezultatom 92:91.

Ekipa Ergina Atamana tako je doživela drugi poraz u ovoj sezoni u elitnom takmičenju, dok je španski sastav upisao prvi pobedu.

Efes nije iskoristio loš šut rivala u drugom poluvremenu, pa je neizvestan duel, Valensija rešila u svoju korist zahvaljujući 12/20 za tri poena tokom prvog dela meča.

Blistao je večeras i Vasilije Micić, samo tokom prvog poluvremena ubacio je 17 poena, i tako držao Efes u igri. Ali, u nastavku, ekipe su se smenjivale u vođstvu. Zanimljivo je bilo u samom finišu. Najpre je Valensija vezala četiri poena, a potom je Vili Klajburn vratio domaćina na 15 sekundi do kraja, dok je Rodrig Buboa pogodio trojku za prelazak u vođstvo.

 

 

Mislili su navijači domaćeg tima da je kraj, ali je Francuz od heroja, ubrzo prerastao u tragičara i to faulom na tri sekunde do kraja, a Kris Džons je bio siguran sa penala, za trijumf španskog sastava.

Najefikasniji akter susreta je bio Vasilije Micić sa 22 poena i osam asistencija, dok se na drugoj strani istakao Bojan Dubljević sa 20 poena i pet skokova.

Drama je večeras viđena i u Kaunasu, gde je domaći Žalgiris bio bolji od Virtusa rezultatom 68:65. Ekipa Miloša Teodosića je do ulaska u sam finiš bila na korak od trijumfa, ali su ubrzo dozvolili rivalu da serijom od 8:0 obezbedi slavlje pred svojim navijačima.

 

 

Žalgiris su do pobede vodili Brazdeikis sa 14 i Smits sa 13 poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio Vims sa 15 poena, a srpski plejmejker Miloš Teodosić, meč je završio sa sedam poena, šest asistencija i jedan skok.

Ovo je i Žalgirisu prva pobeda od početka sezone, dok je Virtus pretrpeo drugi poraz.

Fenerbahče je pak opravdao ulogu favorita u meču sa francuskim Asvelom, 84:63 i tako stigli do treće pobede na startu Evrolige. Francuzi su pak zabeležili jedan trijumf i dva poraza.

 

 

Evroliga, 3. kolo

Utorak:

Efes - Valensija 91:92

Žalgiris - Virtus 68:65

Fenerbahče - Asvel 84:63

Makabi - Monako 78:70

Bajern - Barselona 73:84

Partizan - Olimpija Milano 75:80

Sreda:

Alba - Panatinaikos 20.00

Baskonija - Crvena zvezda 20.30

Real - Olimpijakos 20.45

 

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike