Zvezda pred duplo kolo u Španiji ima lepe vesti: Marković trenira, a i Nemanja napreduje!

18.10.2022

15:21

0

Sledi meč sa Baskonijom, pa Real Madrid

Zvezda pred duplo kolo u Španiji ima lepe vesti: Marković trenira, a i Nemanja napreduje!
kkcz - Copyright KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde imali su iznuđenu pauzu proteklog vikenda u AdmiralBet ABA ligi, nakon što je u ekipi Cedevita Olimpija potvrđeno nekoliko pozitivnih na koronavirus, a sada se okreću duplom kolu Evrolige.

Oba meča igraće na gostovanju u Španiji.

U utorak, u popodnevnim časovima, očekuje ih put u Vitoriju, gde će u sredu od 20.30 igrati sa ekipom Baskonije.

Ovo će biti 15. duel dva kluba, a trenutni skor je 7-7, a trener Vladimir Jovanović o narednom rivalu govori i kroz prizmu meča sa Partizanom.

- Znamo da nas očekuje duplo kolo, putujemo u Španiju gde nas čekaju dva veoma zahtevna protivnika. Baskonija igra fenomenalno u poslednje vreme. Protiv Partizana je pokazala da može da dobije i izgubljenu utakmicu, posle toga je u i španskom prvenstvu protiv Saragose odigrala sjajno, ubacila 60 poena za poluvreme, 16 trojki na kraju uz fantastične procente i to je nešto što ih krasi od početka sezone – brza igra i veliki broj šuteva za tri. Veoma su nezgodan protivnik i moramo da odigramo našu najbolju košarku, da imamo energiju, koncentraciju da zatvorimo neke stvari za koje smatramo da su potrebne i da im oduzmemo to nešto od čega zavisi njihova igra - rekao je Jovanović koji je dodao da je situacija u timu bolja:

- Stefan Marković je počeo da trenira sa ekipom uz kontakt i konkuriše za mesto u timu. Nedovićev oporavak ide bolje i nadam se da će uskoro biti sa timom.

Najnovije pojačanje crveno-belik, Luka Vildoza, stigao je upravo iz Baskonije, ali neće biti učesnik ovog duela, zbog kasne registracije. Ipak, putuje sa ekipom u Vitoriju.

- Čudno je što ću igrati protiv Baskonije, jako je čudno, ali sada sam ovde i razmišljam samo o Crvenoj zvezdi, mojim saigračima i tome da dobijemo neke utakmice. Zaista cenim to što je Baskonija uradila za mene tokom cele moje karijere, ali sada ovde igram košarku. Konkurencija u EL je velika i teška, potrebni su nam poenteri, a Nemanja je povređen, ali se vraća uskoro. Kada tim bude kompletan videću šta sve imamo. Možemo da se “pobijemo” sa svima, pogotovo ovde kod kuće - kazao je Argentinac.

Nakon susreta sa Baskonijom, u petak sledi meč sa ekipom Real Madrida, a na programu je od 20.45.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike