Sada mora pasti i Split! FMP juri treću pobedu u AdmiralBet ABA ligi

16.10.2022

11:29

0

U taboru Pantera optimisti pred novi okraj u regionalnom takmičenju

Sada mora pasti i Split! FMP juri treću pobedu u AdmiralBet ABA ligi
Nenad Stefanović - Copyright fiba.basketball

Košarkaši FMP u 3. kolu AdmiralBet ABA ligi dočekuju u ponedeljak  17. oktobra (21.00 Tv Arena) ekipu Splita sa željom da ostvare i treći trijumf zaredom u regionalnom takmičenju.

- Imamo iskustvo od prošle godine kada smo protiv ekipe Splita odigrali dve izuzetno teške utakmice. Iako smo oba puta pobedili, ni u jednoj utakmici nam nije bilo ni malo lako. Mislim da trener Subotić radi izuzetan posao i da u situaciji u kojoj su oni izvlači maksimum iz svoje ekipe. Drugačije nije ni ove godine, igraju odličnu košarku sa dosta setova i slobode u napadu pa je priprema za utakmicu protiv njih veoma teška. Sigurno nas očekuje teška utakmica, rekao bih podjednako zahtevna kao i startna dva meča. Na nama je da se dobro pripremimo i uz odgovarajuću energiju i koncentraciju ovu mini-seriju od tri utakmice zaokružimo na najbolji mogući način - poručio je trener FMP Nenad Stefanović.

Prvotimac Pantera Bo Bič ističe da je u ovom trenutku najvažnije da se nastavi pobednički niz. 

- U utakmici protiv Splita najvažnija stvar za nas je da odbranimo domaći teren, a da bismo to uradili potrebno je da uđemo u utakmicu sa mnogo energije od prve sekunde. Oni su veoma talentovan tim koji je sposoban da postiže poene na različite načine i zato moramo da budemo agresivni u odbrani i potpuno fokusirani. U utakmici u Čačku nismo odigrali na najbolji način i trudili smo se da tokom cele nedelje na treningu radimo na detaljima u odbrani i napadu da bismo se na adekvatan način pripremili za utakmicu protiv Splita - kazao je krilni centar.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike