FMP hrabro i koncentrisano u Čačak, trener se raduje punoj dvorani, svi su svesni kvaliteta Borca

07.10.2022

15:58

0

Panteri putuju u grad košarke

FMP hrabro i koncentrisano u Čačak, trener se raduje punoj dvorani, svi su svesni kvaliteta Borca
20221003192939_fmp_mega_042 - Copyright AdmiralBet ABA liga/FMP Meridian

FMP je pobedio Megu na svom terenu u prvom kolu AdmiralBet ABA lige. Posle malog beogradskog derbija, sada ide u grad košarke, na duel sa Borcem.

Čačani su u prvom meču poraženi od favorizovane Cedevita Olimpije i sada jure prvu pobedu.

Trener Nenad Stefanović kaže da ekipa mora da bude hrabra i koncentrisana, kao i da se raduje gostovanju:

- Očekuje nas prvo gostovanje u ABA ligi, verovatno i jedno od težih, s obzirom da će to biti Borcu prvo domaćinstvo i možemo da očekujemo punu halu i odličnu atmosferu. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Mi smo odigrali jedan meč u pripremnom periodu, ali to nije bilo merodavno što se tiče rezultata i sastava, a u krajnjoj liniji ni glavni trener Marko Marinović nije vodio tu utakmicu. S toga, tu utakmicu ne uzimamo kao merodavnu, istakao je Stefanović. Borac je kvalitetan tim, a na svom terenu naročito i to je ekipa koja kada je šuterski raspoložena može svima da napravi probleme, a to su videli i neki evroligaški timovi u pripremnom periodu. Moramo da pristupimo hrabro i koncentrisano od prve sekunde i tada možemo da se nadamo dobroj utakmici.

Letošnje pojačanje Paulijus Valinskas zna šta da očekuje od Borca.

- Bilo je veoma značajno za nas da pobedom započnemo sezonu u regionalnoj ligi. Možda smo mogli i bolje da odigramo, ali smo u završnici bili veoma dobri i došli do željenog rezultata. Sledi utakmica protiv Borca. Kao što svi znaju, imaju puno dobrih šutera u ekipi, igraju sa mnogo slobode i forsiraju pik en pop igru. Takođe, mnogo se kreću u napadu i na taj način stvaraju sebi prostor za dobre pozicije za šut za tri poena. Pripremali smo se dobro za utakmicu. Moramo da budemo spremni da se borimo svih 40 minuta protiv ekipe koja je prepoznatljiva po odličnoj igri na domaćem terenu.

Utakmica se igra u subotu od 19 sati u Dvorani kraj Morave. Direktan TV prenos je na Areni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike