Trener FMP-a o prevaziđenoj "katastrofi" protiv Breogana, pomenuo i EP i poručio - Nema opuštanja, nema potcenjivanja!

21.09.2022

20:17

0

Stefanović vrlo realan posle pobede nad španskim timom

Trener FMP-a o prevaziđenoj "katastrofi" protiv Breogana, pomenuo i EP i poručio - Nema opuštanja, nema potcenjivanja!
Nenad Stefanović - Copyright fiba.basketball

FMP je preskočio Breogan, tim iz jedne od najjačih liga i plasirao se u polufinale kvalifikacionog turnira za FIBA Ligu šampiona. Trener Nenad Stefanović kaže da je meč dobila odbrana, ali je istakao da nema opuštanja.

Ljubitelji košarke razmišljaju – sad kad je eliminisan tim iz ACB lige, ostalo će biti lako. Stefanović se na tu konstataciju samo nasmejao i dodao ironično:

- Sad kad smo prošli grupu – prošetaćemo se na Evropskom prvenstvu – a onda dodao:

- Nema ništa lako, svi smo to videli, da se ne ponavljam. Opava je godinama drugi tim u Češkoj ligi. Nema lakih utakmica i apsolutno u prvenstvu i u Ligi šampiona nema nikakvog potcenjivanja.

Ovo je bio prvi takmičarski meč FMP-a u sezoni i odmah eliminacioni. Koliko je teško bilo spremiti ekipu?

- Jako je nezgodno. Znate i sami, na evropskom prvenstvu se igra pet utakmica u grupi, pa onda "već eliminaciona". Mi igramo 21. septembra eliminacionu utakmicu, pa to određuje dalji kalendar - katastrofa. Potrudili smo se da rasteretimo igrače, da se pripremimo. Zato smo se trudili da kvalitetne i jake utakmice u pripremama. Bursa, Karšijaka, Kluž, to su sve Evrokup ekipe. To nam je pomoglo da se spremimo.

Što se tiče same utakmice, za trenera je glavni problem bio ofanzivni skok protvnika.

- Jako je teško da odigraš prvo poluvreme gde protivnik ima 10 skokova u napadu. To je 10 novih napada, a da dozvoliš toliko na ovako tesan rezultat, to je katastrofa. Nemoguće je da se igra. Nemamo skok, nemamo trčanje, nemamo rane poene. Drugo poluvreme smo loše otvorili, ali uhvatili smo ritam, i pre svega iz odbrane dobili meč. Još dve utakmice do kraja, nema opuštanja.

FMP je dosta promenio tim, ali su pojačanja pokazala, odnosno nagovestila da će mnogo pomoći.

- Rano je nešto da pričamo. Ekipa je definitivno drugačija, sklopili smo je najbolje što smo mogli, s obzirom na sve okolnosti. Što se tiče odnosa, rada i ponašanja – nemam zamerki. A da li ćemo biti iznenađenje – nećemo, jer svi sad imaju neka očekivanja od nas. Ali, očekujem da možemo da napravimo neki rezultat.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike