Ništa od senzacije: Zvezda ipak slaba za prvaka Evrolige!

07.10.2022

19:17

0

Crveno-beli izgubili na startu ovog takmičenja od Efesa sa 72:59

Ništa od senzacije: Zvezda ipak slaba za prvaka Evrolige!
Crvena zvezda - MZT - Copyright AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na startu Evrolige od Efesa u Istanbulu sa 72:59 (17:14, 18:20, 21:16, 16.9). 

Crveno-beli su samo jači otopr pružili u prvom poluvremenu, ali u nastavku meča, domaćini su pokazali zašto su jedna od najboljih ekipa u ovom takmičenju.

Ipak, trener Zvezde, kao i navijači ne moraju da budu previše zabrinuti, jer su pokazali da ovaj tim ima kvalitet samo je potrebno vreme da se uigraju.

Očigledno su oscilacije, koje su i dovele do poraza, ali u ovom perioduz to je i normlano, pogotovo što je Zvezda u odnosu na prethodnu sezonu dosta izmenila tim, kao i trenera, pa je potrebno da se uigraju.

Može da raduje prvo poluvreme, koji je Zvezda odigrala odlilčno, parirala je domaćinu u svim segmentima igre, ali u nastvaku se pokazalo da još nemaju snage da se suprostave najboljim evropskim ekipama.  

Najzaslužniji za trijumf turskog tima bili su Klejurn sa 19 i Vasa Micić sa 16 poena, dok su u Zvezdi prednjačili Bentli sa 13 i Adams sa 9, što sigurno nije dovoljno da se savlada prvak Evrolige.

 

 

BLOG UŽIVO:

40. minut - Zvezda nije uspela da napravi senzaciju, Efes ipak bolji od crveno-belih. 

Desila se neprijatnost na meču između Efesa i Crvene zvezde. 

Pao je veliki deo plafona na parket usred utakmice, ali srećom niko nije povređen. Sve je prošlo u najboljem mogućem redu, ali je bilo jako neprijatno. 

 

 

Svi su pogledali u plafon i gledali da li će se još obrušavati, ali srećom ništa se nije desilo. 

Utakmica je samo nastavljena i to se zanemarilo, pošto je komad iznet sa parketa. 

36 - Zvezda je u sve težoj situaciji. Razlika se povećava iz minute u minut. Čini se da srpski predstavnik nema snage do stigne do totalnog preokreta. Ipak, je Efes prvak Evrolige. Crveno-beli nemaju rešenje za odličnog Klejburna. 

34. minut - Čini se da Zvezda ne može da izdrži jak pritisak koji je nametnuo domaći tim. najveća razlika do sada 61:52. Vasa i Brajant povećavaju prednost. Najbolji pokazatelj je da su za četiri minuta postigli samo dva poena.

32. minut - Polonara promašuje šut za tri poena, potom Lazić pravi veliku grešku i daje loptu u ruke Danstonu i onda ga faulira. Mnogo izgubljenih lopti imaju crveno-beli u drugom poluvremenu.

Kraj treće četvrtine 56:50.

 

 

30. minut - Sve veća prednost Efesa, sada je plus 8 (56:48). Domaćini dolaze do svoje igre, a Zvezde ima slabu realizaciju u napadu. Ipak, u poslednjim sekundama Adams postiže poene i prednost se smanjuje.

28. minut - Efes drži prednost u odnosu na Zvezdu, čini se da crveno-beli malo posustaju. Visok ritam igre domaće ekipe.

26. minut - Smanjuje Ivanović, ali odmah u sledećem napadu poene postiže Ante Žižić. Domaćini održavaju razliku od šest koševa.

24. minut - Najveća prednost kluba iz Istanbula, razigrao se i Vasa Micić koji prvo pogađa tri slobodna bacanja. Zatim u listu strelaca se upisuje Klejburn - 47:41

22. minut - Nastavlja Zvezda da pruža jak otpor šampionu Evrolige. Domaćini nikako ne mogu da se odlepe, a razlog je sjajna partija crveno-belih. Sa obe strane su raspoloženi strelci. 

Kreće drugo poluvreme:

 

Poluvreme 35:34 za Efes.

 

 

20. minut - Luka Mitrović pravi seriju od četiri poena, Zvezda smanjuje na pola koša minusa Odlično izdanje izabranika Vladimira Jovanovića u prvom poluvremenu. 

 

 

 

18: minut - Efes zaigrao mnogo čvršće i koševima fantastičnog Klejburna i Polanara dolazi u vođstvo 35:32, zatim poena postiže Luka Mitrović, a u brzoj kontri Danston dolazi do novih poena. 

16.  minut - Rezultatska klackalica u Istanbulu. Klejburn ponovo strelac za domaćine, u sledećem napasdu Ivanović postiže koševa za novo vođstvo crveno-belih. Bolja igra Zvezde u ovom delu meča. Trenutno vode sa 27:26.

14. minut - Klejburn postiže prve poena za Efes u drugoj četvrtini, ali odmah zatim Martin Hasan, ponovo dovodi u vođstvo crveno-bele. 

12. minut - Zvezda krenula bolje u drugoj deonici, trojkom stižu do izjednačenja, a odmah zatim postižu i dvojku preko Petruševa. Prave mini seriju od 5:0.

Počinje druga četvrtina:

10. minut - Prva četvrtina je pripala Efesu sa 17:14.

9. minut - Efes prvi put dolazi u vođstvo, polako ulaze u svoj ritam - 17:14.

8. minut - Efes prvi put na meču stiže do izjednačenja.Klub iz Istnabula Efes igra sve bolje, Bobua je precizan. Zvezda pronalazi prostor za šut, bentil je odlično video Adamsa na liniji za tri, ali, rezultat ostaje nepromenjen. U igru je ušao i Hasam Martin i brzo poentirao.

6 - minut - Efes prve poene na meču upisuje posle 4 minuta. Potom, i Klajburn pogađa. Domaćini smanjuje prednost. Usledio je odgovor Zvezde preko Lazića koji pogađa trojku.

4. minut - Odličan početak crveno-belih, vode sa 5:0, ponovo Adamas u centru pažnje, pogađa trojku sa sedam metara. Efes ređa promašaje.

2. minut - Zvezda prva postiže poena na utakmici preko Adamsa, na asistenciju Luke Mitrovića.

 

 

Kreće meč:

 

 

 

 

BONUS VIDEO:  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike