Efes zna kako se stiže do pobede i recept neće menjati! Ataman pripremio ekipu za start sezone i meč sa Zvezdom

06.10.2022

15:36

0

Prvi put u istoriji Srbija će imati dva kluba u eliti

Efes zna kako se stiže do pobede i recept neće menjati! Ataman pripremio ekipu za start sezone i meč sa Zvezdom
profimedia-0613291621 - Copyright Profimedia

Nova sezona Evrolige počinje večeras, a Srbija će prvi put u istoriji imati dva kluba u eliti, Crvenu zvezdu i Partizan. Crveno-beli će odmah na otvaranju imati veli izazov, sledi meč sa aktuelnim šampionom, ekipom Efesa.

Duel prvog kola igraće se u petak od 19.30 u Istanbulu, a jasno je da uloga favorita pred ovaj susret ide domaćinu.

- Kreće nova sezona, ali su ciljevi i ambicije ostali isti. Želimo da se borimo za odbranu evropskog trona. Tome ćemo težiti. Kao i uvek, idemo korak po korak, a svaka utakmica je od vitalnog značaja na putu ka cilju koji smo zacrtali. Prva prepreka je Crvena zvezda - naglasio je trener Efesa, Ergin Ataman, pa nastavio:

- Očekuje nas jako zahtevna utakmica. Sve utakmice u elitnom takmičenju su takve. Zvezda je promenila roster u odnosu na prošlu sezonu, ali je formirala izuzetno jaku ekipu. Znamo kako se stiže do pobeda. Recept nećemo menjati. Odbrana mora da bude na izuzetno visokom nivou, jer iz dobre odbrane, dolaze laki poeni iz tranzicije, dolaze otvorene pozicije za šut. Očekujem veliku podršku navijača, a cilj je jasan, želimo pobedu na startu Evrolige.

Utakmica između Efesa i Crvene zvezde na programu je 7. oktobra, od 19.30, dok istog dana, sa početkom u 20 sati na teren izlaze i košarkaši Partizana, protiv Albe, u Berlinu.

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike