U FMP-u željni iskupljenja: Mega nas razmontirala i održala čas košarke, vreme je da pokažemo karakter

02.10.2022

12:08

0

Panteri posle teškog turnira sada počinju najvažnije takmičenje

U FMP-u željni iskupljenja: Mega nas razmontirala i održala čas košarke, vreme je da pokažemo karakter
nenad stefanovic trener - Copyright fiba.basketball

FMP posle potpuno neverovatnog poraza u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, sada počinje takmičenje u AdmiralBet ABA ligi. Prvi protivnik je vrlo dobro poznat - opet podmlađena Mega.

Motiva je na pretek, prvi svakako otvaranje sezone na domaćem terenu, a svakako je dodatan motiv utakmica iz pripremnog perioda u kojoj FMP nije pokazao pravo lice i koju je Mega pobedila rezultatom 83:62.

To je priznao i trener Nenad Stefanović.

- Očekuje nas početak ABA lige na domaćem terenu. Igramo protiv ekipe Mege koja nas je razmontirala i održala nam čas košarke pre mesec dana u prijateljskoj utakmici i u tom duelu pokazala da kao i svake godine poseduje izvanrednu atletiku, talenat i odlično vođenje sa klupe. Očekujem od moje ekipe da pokaže karakter i nakon teškog turnira koji imamo iza sebe, koji je bio zahtevan i psihički i fizički, da otvorimo ABA ligu na pravi način – rekao je Stefanović.

Prvotimac Pantera, veteran Čarls Dženkins je takođe izneo svoja očekivanja pred utakmicu koja označava i početak sezone u regionalnom takmičenju:

- Veoma smo motivisani da se pokažemo dobro na početku sezone. Imali smo priličnu duge pripreme i trener je uradio odličan posao u želji da izgradimo timsku hemiju. Malo smo se osramotili u prijateljskom meču protiv Mege i daćemo sve od sebe da potpuno spremni dočekamo utakmicu u ponedeljak.

Utakmica je na programu u ponedeljak od 18 sati u FMP Areni, a ulaz je besplatan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike