Neviđena drama i ludnica, a na kraju potpuni košmar: FMP ostao bez Lige šampiona u ludačkom meču

25.09.2022

19:55

0

Panteri i stigli i prosuli "nemoguće" u isto vreme, pa izborili produžetak, pa na kraju potpuno stali

Neviđena drama i ludnica, a na kraju potpuni košmar: FMP ostao bez Lige šampiona u ludačkom meču
image - Copyright fiba.basketball

FMP je pao na poslednjem koraku i ostao bez FIBA Lige šampiona! Panteri su u dvorani "Aleksandar Nikolić" posle produžetka izgubili od danskog Bakena 88:82 (21:19, 21:17, 15:21, 17:17, 14:8).

FMP je predvodio Bo Bič sa 23 poen, uz pet skokova, a sledio ga je Trent Frejzer sa 18 poena, pet skokova i tri asistencije. Njih dvojica su bili jedini "dvocifreni" kod domaćeg tima.

Kod pobednika Toni Kar je postigao 34 poena, uz devet asistencija i pet skokova.

Kada je FMP u prvom kolu pobedio španski Breogan, svi su verovali da je najveći deo posla završen, dok je trener Nenad Stefanović upozoravao da nije tako. Nažalost, bio je u pravu.

Baken je trčao i forsirao svoju igru i uglavnom je vodio tokom većeg dela meča. U trećoj deonici je imao čak i +16. FMP je ipak uspeo da preokrene i čuvao je prednost tokom većeg dela poslednje četvrtine, kada je viđena ogromna drama.

FMP je imao tri poena prednosti u poslednjem minutu, ali je Baken napravio mini seriju 5:2 i poveo 14 sekundi pre kraja. Odgovornost u poslednjem napadu je preuzeo Paulijus Valinskas, ali je promašio šut, samo da bi Frejzer uhvatio loptu i dao koš 1,1 sekund pre kraja!

Nažalost, ekipa FMP-a se praktično "raspala" u produžetku, tako da je Baken napravio seriju 11:0 za 85:74. Panteri su prvi koš u dodatnih pet minuta dali tek 97 sekundi pre kraja i na kraju su uspeli samo da ublaže poraz.

Baken Bersi će igrati u grupi E, sa Hapoelom, Ludvigzburgom i Darušafakom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike