Bravo, crno-beli! Partizanovi basketaši 3x3 među deset najboljih ekipa na svetu! (FOTO)

27.09.2022

11:07

0

Autor: 24sedam

Vrtoglav uspon najmlađe sekcije KK Partizan

Bravo, crno-beli! Partizanovi basketaši 3x3 među deset najboljih ekipa na svetu! (FOTO)
partizan3x3 - Copyright Instagram printscreen

Ovih dana iz KK Partizan dolaze samo lepe vesti. Posle povratka košarkaša KK Partizan u Evroligu i rekordne prodaje sezonskih karti za predstojeću sezonu i najmlađi klub u crno beloj porodici, 3x3 basket sekcija KK Partizan za samo šest meseci od formiranja i početka takmičenja plasirala se u top 10 najboljih ekipa na svetu na FIBA listi.


Partizan Belgrade 3x3 kako je zvanični naziv ekipe kod FIBA, je od prvog zvaničnog turnira u Sremskoj Mitrovici kada je za crno bele na premijernoj utakmici nastupio i najbolji basketaš svih vremena Dušan Domović Bulut, krenuo najtežim putem u borbu i plasman na najcenjenije i najteže turnire u organizaciji FIBA a to su Challengeri i Mastersi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIBA3x3 (@fiba3x3)

 

Dobrim igrama i rezultatima po turnirima širom Evrope crno beli su se korak po korak probijali ka sve važnijim i cenjenijim turnirima da bi napokon zaigrali na FIBA Challengeru u Hamburgu i Mastersu u Pragu gde na oba turnira osvajaju 2 mesto.

Put do top 10 je crno belu četu u sastavu Marko Čakarević, Ivan Popović, Marko Stevanović, Stefan Torbica na čelu sa trenerom Nebojšom Bosškovićem vodio preko Nemačke, Češke, Švajcarske, Francuske, Malezije itd.

Instagram printscreen
 


Za šest meseci tim Partizan Belgrade 3x3 se takmičio u 14 zemalja, prešao preko 40.000 km, odigrao 23 turnira i 95 utakmica od kojih je pobedio 74. Na pobedničkom postolju su bili 7 puta, 4 puta na drugom mestu i 3 puta na 3. mestu.

Prema rečima Predsednika Partizan Belgrade 3x3 Vladimira Dragutinovića, svi u klubu su izuzetno zadovoljni postignutim rezultatima u prvoj godini postojanja i takmičenja kluba. Sve zasluge za rezultate idu ekipi i treneru Boškoviću ali je potrebno naglasiti da je podrška matičnog kluba KK Partizan počevši od predsednika Ostoje Mijailovića i svih ostalih struktura u klubu bila od krucijalnog značaja za ovaj izuzetan uspeh. i FIBA je u basket projektu KK Partizan prepoznala novu vrednost jer je Partizan prvi klub u Evropi i Svetu koji i zvanično ima svoju 3x3 sekciju.

 

 


Dragutinović navodi da je ovo samo početak i da se klub materijalno i organizaciono već sprema za sledeću sezonu i juriš na svetski vrh.

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike