Partizan širi šampionsku porodicu: Crno-beli vratili Čakarevića, a tu je i legendarni Bulut!

12.04.2022

11:57

0

Čeka se na debi novog tima

Partizan širi šampionsku porodicu: Crno-beli vratili Čakarevića, a tu je i legendarni Bulut!
kk partizan isntagram - Copyright Prinstcreen/instagram/partizan3x3

Sportsko društvo Partizan, dobilo je i najmlađeg člana - basketaški tim.

Zbog pravila koja FIBA nalaže, ekipa će se takmičiti pod imenom grada u kome je nastala - Beograd, ali će na dresovima biti crno-beli grb.

Idejni tvorac ekipe je Vlada Dragutinović, član zlatne generacije crno-belih iz 1992. godine, a za ekipu su zaduženi Peđa Mićić i Nebojša Bošković.

- 3x3 se  ovde razvija i veliki evropski klubovi su već napravili svoje 3x3 klubove, pa i Partizan kao avangarda u košarci. Pokušali smo da spojimo eto dva sporta koja su brat i sestra. Želja mi je bila da to povežemo - kazao je na početku razgovora za 24sedam, Vladimir Dragutinović.

Deo kluba je i legenda i ikona ovog sporta, Dušan Domović Bulut, ali je pitanje da li će zaigrati, s obzirom na to da ima svoj ugovor.

- Bulut je sam po sebi legenda ovog sporta i nama jako prija to što je deo ovog projekta i što nam daje podršku kako igrački, tako i organizaciono, ali mi smo tu da crpimo njegovo znanje i iskustvo, ako bude neke mogućnosti da zaigra za nas, on će zaigrati, ako ne, uvek će biti deo ovoga. Trenutno nam je jako velika podrška - istakao je pak Mićić.

Otkriveno nam je i da će deo tima biti i Marko Čakarević, nekadašnji košarkaš crno-belih, a Mićić je dodao:

Jako smo ponosni što je Čakarević kao bivši igrač Partizana i dete Partizana, deo ove priče. To označava baš pravi nastavak i primat, kako treba da se ponašaju igrači koji žele da nastave da se bave ovim sportom i da ostanu deo Partizana. Ovo je pravi primer kako se sarađuje između starijeg brata košarke i mlađeg, basketa.

Ekipa vredno trenira i radi, a debi na velikoj sceni očekuje ih 30. aprila, na turniru RODA 3x3 prvenstva Srbije u Sremskoj Mitrovici.

- Vredno se trenira, Partizan nam je pomogao što se tiče resursa, treniramo u maloj Areni, sa svim mogućnostima kojima raspolaže mala Arena i košarkaški klub Partizan. Radićemo vredno, mi kao Partizan uvek imamo najviše ciljeve i trudićemo se da i u ovom novom sportu to bude najviše mesto - naveo je Mićić, te se na kraju osvrnuo:

- Partizan 3x3 je nastao kao želja bivših igrača, pre svega Vlade Dragutinovića, koji je prepoznao budućnost u basketu 3x3 i okupilo se nekoliko Partizanovih bivših igrača, uz podršku košarkaškog kluba. Trener je Nebojša Bošković, legenda našeg basketa. U timu su strenutno Nikola Vuković, Bogdan Dragović i Marko Čakarević, pregovaramo sa još dva, tri igrača - zaključio je Mićić.
 
Na crno-belima je da vredno treniraju do otvaranja sezone, te da se što bolje uigraju sa novim saigračima. Dragović i Vuković, su inače dugi niz godina nosili dres Zemuna, sa kojim su postali i svetski šampioni i to pobedom u epskom finalu, upravo nad ekipom Novog Sada, koju je tada predvodio Dušan Domović Bulut.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike