FMP otvara sezonu, Stefanović poručuje - Definitivno smo autsajderi protiv Španaca, ali treba da igramo preko maksimuma

20.09.2022

14:27

0

Počinje kvalifikacioni turnir, mesta ima samo za jednog

FMP otvara sezonu, Stefanović poručuje - Definitivno smo autsajderi protiv Španaca, ali treba da igramo preko maksimuma
20220619mmStefan07 - Copyright MN Press

FMP iz Železnika otvara klupsku košarkašku sezonu u Srbiji i Beogradu, pošto u sredu počinje kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona.

Pantere čeka veliki izazov, uz ogroman ulog, pošto će samo pobednik turnira izboriti plasman u grupnu fazu takmičenja. Da stvari budu još gore, prvi protivnik je onaj koji je "na papiru" najteži – španski Rio Breogan.

Izrabranici Nenada Stefanovića dočekuju predstavnika ACB lige, dok kapiten Nenad Nerandžić kađe da njegov tim mora da bude čvrst i u odbrani i u napadu.

- Igramo protiv ekipe koja igra veoma čvrsto i agresivno. Fizički moramo da im odgovorimo, kao i defanzivno da bismo imali povoljan rezultat po nas. Pozivam publiku da nas podrži u što većem broju u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Stefanović je istakao kvalitete prvog protivnika.

- Kao što sam i rekao nakon samog žreba, dobili smo veoma kvalitetnog protivnika, možda i najboljeg, a koji dolazi iz zemlje koja je šampion Evrope. Mislim da se to potvrdilo kroz pripremni period gde je Rio Breogan dominirao, većinu utakmica dobijao veoma ubedljivo. Imaju dubok roster sa 14 seniorskih igrača, trenera koji dugo godina radi na vrhunskom nivou i to je još jedna potvrda o kakvom se timu radi.

Ipak, i FMP se pita. Panter su u generalnoj probi pred početak turnira pobedili finalistu Evrokupa Bursu sa 84:77.

- Mi smo takođe imali veoma dobar pripremni period, sa usponima i padovima kroz utakmice.  Ukupno gledano veoma sam zadovoljan kako su momci radili i uz nekoliko sitnih povreda, dočekujemo spremni utakmicu u sredu. Definitivno smo u ulozi autsajdera zbog iskustva i celokupne slike jer naš tim ima veliki broj mladih igrača. Svakako, daćemo sve od sebe. Važno mi je da damo i više od svog trenutnog maksimuma, da budemo fokusirani i u ovom ranom delu sezone odigramo najbolju moguću utakmicu. Videćemo na kraju meča za šta je to dovoljno.

Utakmica FMP – Breogan igra se od 20. Karte se prodaju na blagajnama dvorane "Aleksandar Nikolić". Program u sredu, od 17 sati, otvaraju Gmunden i Parnu. Cena dnevnih ulaznica je 300 dinara.

- KK FMP  i u ovoj prilici poziva publiku na otvaranje klupske sezone 2022/2023. Nema sumnje da nas očekuje puno uzbuđenja, a pomoć publike će biti značajna u želji da Srbija ima i trećeg predstavnika u Evropi u novoj sezoni – navodi se u saopštenju FMP-a.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike