FMP slavio u poslednjoj proveri pred kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona: Pala je Bursa, sledi Breogan

15.09.2022

07:31

0

Pred ekipom iz Železnika je veliki izazov

FMP slavio u poslednjoj proveri pred kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona: Pala je Bursa, sledi Breogan
STJ_2468 - Copyright KK FMP Meridian

Košarkaši FMP-a i Bursaspora odigrali su prijateljsku utakmicu u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’, koja je ekipi iz Železnika poslužila kao generalna proba pred Meridian kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona koji se igra na istom mestu od 21. do 25. septembra.

Utakmica je bila čvrsta i intenzivna, sa puno kontakata i predstavljala je najbolju moguću probu za meč sa Rio Breoganom. Na kraju izabranici Nenada Stefanovića su slavili rezultatom 84:77.

Interesantno je da se svih 12 igrača u rotaciji FMP-a upisalo u listu strelaca.  To je izvesno i najbolji dokaz izutetno dobre timske igre, a upravo timska i čvrsta odbrana bili su ključ pobede.

Najefikasniji bio je Paulius Valinskas koji je meč završio sa 16 poena. Pratio ga je Bo Bič sa 13 koševa. Po devet poena su postigli kapiten Nenad Nerandžić, Nikola Janković i Ranko Simović. U redovima finaliste Evrokupa ekipe Burse odilčan je bio Onuralp Bitim koji je postigao 34 poena.  

Panteri su ušli u utakmicu veoma motivisani, sa puno energije u odbrani uspeli su da uspore karakteristično brz ritam koji gaji ekipa Bursaspora. To je dolazilo na naplatu u napadu, posebno u drugoj četvrtini. Drugi period igre je počeo sa tri poena prednosti (16:13) za FMP, a onda su izabranici Nenada Stefanovića naplatili izvrsnu defanzivu.

Drugi period igre Panteri su rešili u svoju korist rezultatom 24:15 i posle prvih 20 minuta igre na svom kontu imali 12 poena prednosti (40:28).

U trećem periodu je viđena velika borba, a raspoloženim saigračima pridružili su se sa plejmejkerske pozicije Milutin Vujičić i Trent Frejzer koji su ubacili po pet poena i bili najzaslužniji za seriju koja je odvojila FMP Meridian na 13 poena razlike pre poslednjih deset minuta utakmice – 62:52.

Na krilima odličnog Bitima Bursa je prišla na samo četiri poena zaostatka, ali je reakcija Pantera bila odlična. Ponovo su bili čvrsti u odbrani i takva defanziva trasirala je put ka pobedi FMP-a, tačno sedam dana pred četvrtfinalni meč Meridian kvalifikacionog turnira za FIBA Ligu Šampiona.

FMP – Bursaspor 84:77 (16:13, 24:15, 22:21, 22:28)

FMP: Frejzer 5 (5as), Vujičić 7, Šaranović 3, Valinskas 16, Bič 13, Simović 9, Nerandžić 9, Izundu 6, Stepanović 2, Manojlović 4, Dženkins 1, Janković 9 (6sk)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike